Skip to main content

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Σχολική αυλή βγαλμένη από... τα παραμύθια

Πρόκειται για τον αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου, στη Δ.Ε. Συκεών που ανακατασκευάστηκε.

Μια πρότυπη σχολική αυλή-παιδική Χαρά «βγαλμένη από παραμύθια, με… εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, απολαμβάνουν οι λιλιπούτειοι κάτοικοι στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για τον αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου, στη Δ.Ε. Συκεών, ο οποίος, μετά την πλήρη ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του με εντυπωσιακά παιχνίδια, έχει μετατραπεί σε μια παραμυθένια Παιδική Χαρά που θα χαίρονται δημιουργικά οι μικροί μας φίλοι της ευρύτερης περιοχής. Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και εργασίες ανακαίνισης και των εγκαταστάσεων του Β/Ν-Π.Σ Επταπυργίου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), στο οποίο φιλοξενούνται συνολικά 130 παιδιά.

Ο νέος αυτός χώρος χαράς και δημιουργικού παιχνιδιού, μετά από διαδοχικές αναβολές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, θα εγκαινιασθεί την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 11 το πρωί.

Ένα κάστρο κι ένα καράβι άλλης… εποχής, μέσα σε ένα πολύχρωμο και ασφαλές περιβάλλον, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που εμπλουτίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο την αυλή των μικρών παιδιών, και τα οποία, σε συνδυασμό με τα άλλα ασφαλή και ευφάνταστα παιχνίδια, θα εξακοντίσουν την απόλαυση του παιχνιδιού των παιδιών, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργική φαντασία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δε, που γίνεται με οδηγό τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προϋποθέσεις, ολοκληρώνεται με τη γενική αναβάθμιση και ανακαίνιση των εσωτερικών λειτουργικών χώρων του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού που προηγήθηκε.