Skip to main content

Από Μάιο σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εντός του Απριλίου ο ανάδοχος θα έχει αρχίσει να τοποθετεί τους υπόγειους κάδους σε ορύγματα, τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Από τον Μάιο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την τοποθέτηση των συστημάτων με τους υπόγειους κάδους, στα ειδικά ορύγματα τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης εκτιμά ότι εντός του Απριλίου ο ανάδοχος θα έχει αρχίσει να τοποθετεί τους υπόγειους κάδους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, ο ανάδοχος θα πρέπει να προχωρήσει στην τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε τουλάχιστον 20 σκάμματα. «Αφού τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδοι από τον εργολάβο, εκτιμάμε ότι θα μπορούμε να τους θέσουμε σε λειτουργία από τον Μάιο και μετά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτεται από τις οδούς Δωδεκανήσου, Εγνατίας, Αγγελάκη και Τσιμισκή.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί ειδικά ορύγματα, στα οποία θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι, στην πλατεία Χρηματιστηρίου και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατασκευαστούν ορύγματα για υπόγειους κάδους και στις οδούς Καρ. Ντηλ, Κομνηνών, Βαλαωρίτου, Λ.Σοφού και Τανταλίδου. Για το λόγο αυτό θα ληφθούν προσωρινά περιοριστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Συνολικά πάντως έχει εγκριθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης η χωροθέτηση 40 θέσεων εντός της εμβέλειας του ιστορικού κέντρου της πόλης, με στόχο την τοποθέτηση 100 συνολικά υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων.

Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει το αστικό φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο τόσο την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και την εικόνα της πόλης για τους επισκέπτες.