Skip to main content

Διδυμότειχο: Απετράπη απόπειρα εισβολής από σιδηροδρομική γέφυρα

Αποτράπηκε απόπειρα εισβολής εκατοντάδων μεταναστών από τη σιδηροδρομική γέφυρα Πυθίου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου

Απόπειρα παράνομης εισβολής στην Ελλάδα εκατοντάδων μεταναστών από τη σιδηροδρομική γέφυρα του Πυθίου, στον Έβρο, απέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις ο Στρατός που βρίσκονταν εκεί από την Παρασκευή και σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στην περιοχή της πόλης Ουζούν Κιοπρού η οποία βρίσκεται απέναντι από το Διδυμότειχο, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν κάποια στιγμή μαζικά να περάσουν στην Ελλάδα από τη σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τις δυο χώρες.

Όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επειδή αυτό είναι ένα από τα πιθανά σημεία που θα επιχειρείτο κάτι τέτοιο, η αστυνομία και ο Στρατός που έτσι και αλλιώς έχει εκεί φυλάκιο, είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους.

«Κι επειδή η συγκεκριμένη γέφυρα είναι στενή και δεν μπορούν πολλοί μαζί να περάσουν, αποτράπηκε αυτή η προσπάθεια εισβολής στο ελληνικό έδαφος από τους νεαρούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από Αφγανιστάν, Μαρόκο, Αλγερία, Πακιστάν, Ιράν και άλλα κράτη, αφού οι Σύριοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι», καταλήγει το δημοσίευμα.