Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Λύνει τα προβλήματα μέσω εφαρμογής smartphone

Οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα, μέσω ενός smartphone, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα προβλήματά που εντοπίζουν

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ανοίγει μια νέα διαδικτυακή «πόρτα» επικοινωνίας με τους δημότες του αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος τους, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, μια νέα, έξυπνη πλατφόρμα έρχεται να ενισχύσει τη διαδραστικότητα με τον πολίτη, την αμεσότητα του με τον Δήμο και κυρίως να βελτιστοποιήσει την ταχύτητα επίλυσης των θεμάτων, που απασχολούν τη γειτονιά και τον τόπο του.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου κάνει ένα βήμα παραπάνω και μέσω της πλατφόρμας «Ωραιόκαστρο : Βελτιώνω την πόλη μου» οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα, μέσω ενός smartphone, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα προβλήματά που εντοπίζουν, να τα φωτογραφίζουν - αν επιθυμούν - και να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους.

Η «έξυπνη» πλατφόρμα περιλαμβάνει ειδική λίστα στην οποία αναφέρεται αν το αίτημα που υποβλήθηκε: Καταχωρήθηκε, Εγκρίθηκε, Απορρίφθηκε, Απαντήθηκε, βρίσκεται σε Εξέλιξη ή αν Διεκπεραιώθηκε.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, ουσιαστικά, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων και παρατηρήσεων, που λειτουργεί μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου καλεί τους δημότες να αναζητήσουν την εφαρμογή «Ωραιόκαστρο : Βελτιώνω την πόλη μου» (IMCityOraiokastro) στο κινητό τους ή στον υπολογιστή τους και να προχωρήσουν σε εγγραφή  (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infalia.imc.oreokastro)

Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης (δείτε εδώ), «πρόκειται για μια συνεργασία πολιτών και Δήμου, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ένα άνοιγμα στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, μια πλατφόρμα Ανοικτής Διακυβέρνησης με τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου».

Επισημαίνεται ότι πιλοτικά θα λειτουργήσει μόνο για θέματα που αφορούν την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και εν συνεχεία θα προστεθούν κι άλλοι τομείς.

«Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας θεωρούμε υποχρέωσή μας να δίνουμε στον κάτοικο της περιοχής μας το εργαλείο εκείνο, με το οποίο θα επικοινωνεί άμεσα μαζί μας, θα αναφέρει το πρόβλημα που εντοπίζει και θα παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του. Ουσιαστικά  είναι μια σύμπραξη δυνάμεων με τους δημότες μας, με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Κάνουμε βήματα μπροστά, κοιτάζουμε μπροστά και συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια που θα αναβαθμίσει την περιοχή μας. Το Ωραιόκαστρο είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος και αξίζει τα καλύτερα. Και η Διοίκηση του Δήμου είναι εδώ για να καταφέρει το μεγάλο στοίχημα, που έβαλε πριν από τέσσερα χρόνια» τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.