Skip to main content

Γνωστοί Θεσσαλονικείς θα διαβάζουν παραμύθια για παιδιά από την TV100

Ο δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει νέα πρωτοβουλία για τα μικρά παιδιά που παραμένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού με την ανάγνωση παραμυθιών μέσα από την TV100.

Μία νέα πρωτοβουλία για τα μικρά παιδιά της νηπιακής και των πρώτων τάξεων του δημοτικού ηλικίας λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ψυχαγωγούνται από το σπίτι όπου παραμένουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τη Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινά η προβολή ανάγνωσης παραμυθιών στην TV100, κατά την οποία γνωστοί πολίτες της πόλης, γυναίκες και άνδρες, ποικίλων επαγγελμάτων, πολιτικοί, γιατροί, ηθοποιοί και πολλοί άλλοι, θα διαβάζουν για τα παιδιά από ένα παραμύθι που προσέφεραν εκδοτικοί οίκοι της πόλης μας. Η ώρα προβολής θα είναι τις πρωινές ώρες.

Η πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ έχει στόχο να βοηθήσει πολύπλευρα τα μικρά παιδιά να ακούσουν και να ονειρευτούν μέσα από τα παραμύθια.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της δημοτικής τηλεόρασης έχουν ήδη ξεκινήσει φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου, σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Η προσφορά και η χορηγία ήταν αρχικά από ιδιωτικό όμιλο, ενώ η δράση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την χορηγία της Ένωσης φροντιστών Βορείου Ελλάδος.