Skip to main content

Δύο σημαντικά έργα αναπλάσεων στην Πέλλα από την Περιφέρεια

Το πρώτο αφορά την ανάπλαση πέριξ της επαρχιακής οδού Σκύδρας – Σεβαστιανών, ενώ το δεύτερο ανάπλαση - αποκατάσταση της Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών

Δύο σημαντικά έργα αναπλάσεων στην Πέλλα υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου της ανάπλασης πέριξ της επαρχιακής οδού Σκύδρας – Σεβαστιανών, εντός ορίου απαλλοτρίωσης, από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο, με προϋπολογισμό 90.000 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

Σε σύντομη δήλωση της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ανέφερε σχετικά με το έργο: «Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και, για το λόγο αυτό, δημιουργούμε τις συνθήκες για ασφαλέστερη και ευκολότερη διέλευση των πεζών από τα σημεία παρέμβασης, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αισθητική της περιοχής. Προετοιμάζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και άλλες παρεμβάσεις με τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών μας».

Οι εργασίες για το έργο της ανάπλασης πέριξ της επαρχιακής οδού Σκύδρας-Σεβαστιανών αφορούν στην πλακόστρωση των υφισταμένων κρασπέδων με παράλληλο καθαρισμό τους από αυτοφυή βλάστηση και φυτικές γαίες. Επίσης, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης - καθαίρεσης τμημάτων κατεστραμμένου σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές ή έχουν διαβρωθεί εξαιτίας της πολυχρησίας και των καιρικών συνθηκών σε μήκος περίπου 30 μέτρων εκατέρωθεν της Επαρχιακής Οδού, καθώς και επανακατασκευή των εν λόγω τμημάτων σκυροδέματος έδρασης των πλακών. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εργασίες συμβάλλουν στη βελτίωση των στοιχείων της οδού και δεν οδηγούν σε μεταβολή των οριζοντιογραφικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης οδού.

Επιπρόσθετα, με την υπ’ αριθ. 112/2018 απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στον Δήμο Πέλλας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης – αποκατάστασης Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών. Το έργο, με προϋπολογισμό 50.000 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τις διαδικασίες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία με συνεργασία και συνέπεια. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε —με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις— καλύτερη προοπτική αντιμετώπισης των προβλημάτων ταυτόχρονα με την  αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης, ιδιαίτερα σε έναν ιερό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, όπως και όλα τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Χωρίς συνεργασία και σύμπνοια δεν μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Όσον αφορά στις εργασίες, θα αποξηλωθούν οι παλιές πλακοστρώσεις νότια του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Γιαννιτσών και θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα διαμορφωθεί η αυλή για το νηπιαγωγείο στη βόρεια πλευρά του, θα κατασκευαστεί τείχος περίφραξης για να  κλείσει η αυλή του ορφανοτροφείου στη δυτική πλευρά και θα κατεδαφιστεί η περίφραξη που εφάπτεται στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού, ώστε να αλλάξει η όψη και η αισθητική της περιοχής παρέμβασης και να καταστεί ο περιβάλλον χώρος του Ιερού Ναού πιο λειτουργικός για να διευκολύνει το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Ιερός Ναός της Μητρόπολης Γιαννιτσών και το ορφανοτροφείο.