Skip to main content

Διπλής κατεύθυνσης η Ίωνος Δραγούμη-Προς αμφιδρόμηση και η Δωδεκανήσου

Για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης ο αντιδήμαρχος βιώσιμης κινητικότητας γνωστοποίησε την αμφιδρόμηση δύο οδών.

Την αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη εντός των επόμενων 15 ημερών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης λόγω των έργων του μετρό, τόνισε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και βιώσιμης κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος είχε προαναγγείλει το σχετικό μέτρο στην τελευταία σύσκεψη των φορεών (δείτε εδώ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Λόγια της Πόλης» στην TV100, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως τα έργα του μετρό και η κλειστή Βενιζέλου έχουν δημιουργήσει «ένα πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα» και για τον λόγο αυτό η διοίκηση θα προχωρήσει στην αμφιδρόμηση της οδού για περίπου τέσσερις μήνες, «ίσως και περισσότερο, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα». Η αμφιδρόμηση θα ισχύσει μέχρι την οδό Ιουστινιανού, η οποία θα αλλάξει κατεύθυνση «προκειμένου οι πολίτες να κάνουν έναν κύκλο και να ξαναμπαίνουν στη Βενιζέλου».

«Σκεφτήκαμε με τον δήμαρχο αυτή τη λύση προκειμένου να ελαφρύνουμε το κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη περιοχή και να δώσουμε ανάσα στο κέντρο της πόλης» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ο δήμος προσανατολίζεται στην αμφιδρόμηση της οδού Δωδεκανήσου  μέτρο το οποίο ενδέχεται να είναι μόνιμο, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων μελετών. Όπως είπε θα δοθεί ανάσα στο κέντρο και θα στηριχθεί, σε μόνιμη βάση, η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την απομάκρυνση των διπλοπαρκαρισμένων από τη Δωδεκανήσου.

Κυκλοφοριακές μελέτες για την αποσυμφόρηση από τα έργα του μετρό, όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης, υπάρχουν και για τις οδούς Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ωστόσο είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.