Skip to main content

Διπρόσωπος αλλά νικητής ο Άρης, 2-1 τον Αστέρα στο «Βικελίδης» (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο όμως στο 2ο κινδύνευσαν από τους Αρκάδες και έθεσαν σε κίνδυνο το πολύτιμο τρίποντο.

Στις νίκες επέστρεψε έστω και δύσκολα ο Άρης επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 10η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 7η θέση με 15 βαθμούς, ισόβαθμοι με την ΑΕΛ (υποδέχεται αύριο τη Λαμία) ενώ αντίθετα οι Αρκάδες καταλαμβάνουν την 10η θέση με 10 πόντους.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 2’ καθώς ο Ντιγκινί βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Ιντέγε που βγήκε σε τετ α τετ όμως ο Σουάρεζ τον σταμάτησε βάζοντας την κόντρα ενώ κατάφερε να προηγηθεί στο 5’ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ και ο Σάσα με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Παπαδόπουλο πετυχαίνοντας το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεζαν για ένα δεύτερο γκολ και έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 13’ όταν οι Ντιγκινί – Φετφατζίδης συνδυάστηκαν όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση ενώ στο 26’ ο Γκάμα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντιγκινί έκανε προβολή όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς σώζοντας την εστία του.

Τελικά το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 34’ όταν ο Ρος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Ντιγκινί και ο τελευταίος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο κάνοντας το 2-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης από τη μεριά του, που δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός σε όλο το πρώτο ημίχρονο μπόρεσε να μειώσει στο 41’ καθώς ο Μαρκ Φερνάντεθ έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Λουίς Φερνάντεθ αντίστοιχα με κεφαλιά νίκησε τον Έμαν για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν μετά τη μείωση του σκορ και έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 51’ καθώς ο Έμαν απέκρουσε τη μπάλα, αυτή κόντραρε και κατέληξε στον Μουνάφο που εξαπέλυσε σουτ όμως ο Ρος απομάκρυνε σε κόρνερ. Η πίεση που ασκούσε η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ άρχισε να μεγαλώνει και στο 59’, ο Μαρκ Φερνάντεθ γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά όμως ο Μπαράλες από θέση βολής δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα ενώ στο 61’ ήταν η σειρά του Τασουλή να σουτάρει από μακριά όμως ο Έμαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 73’ όταν ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και πλάσαρε από πλάγια θέση όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε τη μπάλα.

Μάλιστα, ο Άρης έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο 90’ όταν ο διαιτητής Κατσικογιάννης εξέτασε προηγούμενη φάση στο VAR και αποφάσισε να αποβάλει τον τερματοφύλακα Έμαν κρίνοντας ότι βρίσκει τη μπάλα με το χέρι έξω από την μεγάλη περιοχή.

Τη θέση του Αυστριακού πορτιέρε πήρε ο 19χρονος, Τσιλιγγίρης που αποδείχθηκε ήρωας για την ομάδα του καθώς στο 90’ + 2’ απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Έμαν, Κόρχουτ, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρος, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (Μπα 71’), Ντιγκινί (Τσιλιγγίρης 90’ + 2’), Φετφατζίδης (Τόνσο 79’), Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι (Φερνάντεθ 28’), Τασουλής, Σουάρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο (58’), Καπίγια, Φερνάντεθ, Τεξέιρο, Μπαράλες.