Skip to main content

Διψασμένος για την κούπα ο Άρης, άνετη πρόκριση στο Περιστέρι (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 0-1 επί του Ατρομήτου και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο Άρης που επικράτησε 0-1 επί του Ατρομήτου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να σκοράρουν νωρίς, διαχειρίστηκαν άνετα το προβάδισμά τους και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 9' όταν ο Γκάμα σέντραρε από τα αριστερά και ο Ιντέγε έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 15' καθώς ο Γκάμα πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Λάρσον και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι για το 0-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου όταν αρχικά οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν στο 20' με τον Μέγιερι να μπλοκάρει το σουτ του Κόρχουτ μέσα από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα αντίστοιχα ο Ατρόμητος έχασε ευκαιρία με τον Χαρίση να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ κρατούσε εύκολα το προβάδισμά του με το αντίστοιχο του Σάββα Παντελίδη να ήθελε δύο γκολ για να προκριθεί και τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν επιτυχώς τον Βέλλιο με βαθιές μπαλιές.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο στο 81' όταν ο Ραμπέγιο εκτέλεσε φάουλ βλέποντας τον Κουέστα να αποκρούει με γροθιά ενώ στο 90' + 5' ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να φανούν απειλητικοί όταν ο Σόουζα σούταρε δυνατά αλλά ο Μέγιερι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Κατράνης, Κιβρακίδης (68’ Ραμπέλιο), Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης (84’ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61’ Μανούσος), Βέλλιος.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος (90' Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης (88’ Σόουζα), Λάρσον (79’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.