Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Ανησυχία για την εγκληματικότητα-Επιθέσεις σε μαθητές

Έξαρση της εγκληματικότητας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ηχηρό καμπανάκι από Σίμο Δανιηλίδη, επαφές με την Ελληνική Αστυνομία

Επιθέσεις σε μαθητές, ληστείες σε καταστήματα, κλοπές και διαρρήξεις συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάνει λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα και κρούει για άλλη μια φορά καμπανάκι κινδύνου.

Όπως καταγγέλλει στη Voria.gr εδώ και λίγο καιρό έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε τρεις-τέσσερις μαθητές, με τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται στην περιοχή των Πεύκων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, σε ένα από τα περιστατικά, άγνωστοι χτύπησα παιδί που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της περιοχής.

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε πάλι έξαρση σε περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχής μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», σημειώνει στη Voria.gr.

Ο δήμαρχος πραγματοποίησε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξεύρεση και προώθηση άμεσων λύσεων. Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Χρήστο Μπουλούμπαση από τον οποίο ζήτησε συνάντηση. Ο κ. Δανιηλίδης του περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα μεταφέροντας τη μεγάλη ανησυχία των δημοτών.

Παράλληλα, ο κ. Δανιηλίδης συναντήθηκε εκτάκτως και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος με τον οποίο συνομίλησαν για όσα έχουν συμβεί στον δήμο.

«Έχουμε ελλιπή αστυνόμευση, πού είναι τα περιπολικά, πού είναι οι μηχανές; Είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα ενισχύσουν το Αστυνομικό Τμήμα με 20 άτομα, αλλά έφεραν μόλις τρεις αστυνομικούς οι οποίοι μετά απομακρυνθήκαν πάλι», υπογραμμίσει ο κ. Δανιηλίδης.

Τα αυξανόμενα περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή είχαν απασχολήσει και πριν από δύο χρόνια τη δημοτική αρχή Νεάπολης – Συκεών, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από αυτή την παρέμβαση οι αστυνομικές αρχές είχαν αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή, με την παρουσία των αστυνομικών να είναι εμφανέστατες από τους δημότες (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο με πρωτοβουλία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με όλους του δημάρχους της Θεσσαλονίκης, καταγράφοντας τα προβλήματα για κάθε περιοχή.

Διαβάστε: Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για κάθε δήμο θα ετοιμάσει η ΓΑΔΘ