Skip to main content

Δωδεκανήσου: Του έκοψαν τρεις κλήσεις αλλά ο γερανός πουθενά (φωτο)

Οδηγός άφησε το αυτοκίνητό του στη Δωδεκανήσου και συλλέγει από χθες κλήσεις. Στις πόσες κλήσεις πιάνει δουλειά ο γερανός;

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, στην πολύπαθη οδό Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει αρχίσει μία επιχείρηση - σκούπα για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, με στόχο να απελευθερωθούν οι τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας της νευραλγικής οδικής αρτηρίας, αλλά και οι ποδηλατόδρομοί της. Από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των αυστηρών μέτρων, αναμφίβολα, η ευταξία στον συγκεκριμένο δρόμο φαίνεται να έχει επιστρέψει και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται απρόσκοπτα.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, στη Δωδεκανήσου στήθηκε η πρώτη επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομα παρκαρισμένων (και διπλοπαρκαρισμένων) αυτοκινήτων με γερανοφόρα οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, υπό το βλέμμα του Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμά Γέρμανου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

Έκτοτε, η Δωδεκανήσου έχει μεταμορφωθεί: Οι λωρίδες είναι σε γενικές γραμμές ελεύθερες, το ίδιο ισχύει και τους ποδηλατόδρομους και η κυκλοφοριακή ροή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, παρά τα μέτρα, παρά τη βροχή κλήσεων, κάποιοι... αντιστέκονται και μάλιστα σθεναρά. Όπως, για παράδειγμα, ο οδηγός του αυτοκινήτου στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Voria.gr, ο οποίος έχει παρκάρει-παρατήσει το όχημά του στη Δωδεκανήσου, στο ρεύμα ανόδου που οδηγεί προς Λέοντος Σοφού και Διαμ. Ολυμπίου, λίγα μέτρα μακριά από τη συμβολή με την οδό Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα, το αυτοκίνητο καταλαμβάνει και μέρος του ποδηλατόδρομου, αποκλείοντας την πρόσβαση σε όσους μετακινούνται με ποδήλατο.

Ο μηχανισμός επιβολής προστίμων λειτούργησε κανονικά, καθώς, όπως φαίνεται και στις εικόνες, ήδη έχουν «κοπεί» τρεις κλήσεις, από 40 ευρώ έκαστη, όπως προβλέπεται. Όμως, πέραν τούτου ουδέν: παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εκείνο το σημείο επί τουλάχιστον δύο ημέρες (οι δύο κλήσεις αφορούν τη χθεσινή ημέρα και η τρίτη είναι σημερινή), δεν έχουν αφαιρεθεί ούτε οι πινακίδες του ούτε έχει ρυμουλκηθεί από γερανό της Τροχαίας.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στα επιβαλλόμενα μέτρα, σύμφωνα με τους αρμοδίους, περιλαμβάνονται και η αφαίρεση πινακίδας και η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Άραγε, στις πόσες κλήσεις πιάνει δουλειά ο γερανός;