Skip to main content

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 29χρονη λεχώνα από την Κατερίνη

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Ιπποκράτειου η καρδιά της δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες αφότου έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί.

Πέθανε σήμερα το πρωί η 29χρονη  γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου η καρδιά της δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες αφότου έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Την είδηση του θανάτου της 29χρονης επιβεβαίωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πεθερός της 29χρονης στο τοπικό site «Ντελάλης» πρόκειται για ένα τεράστιο ιατρικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 29χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς, δεν ενημερώθηκαν άμεσα ο σύζυγος και οι συγγενείς της. Ο πεθερός της νεαρής γυναίκας σημειώνει, παράλληλα, ότι παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, δεν μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά νοσηλεύτηκε σε καταστολή για πέντε μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης.

Σημειώνεται ότι το μωρό της 29χρονης γυναίκας που είναι υγιέστατο βρίσκεται στο σπίτι του ζευγαριού.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν

Ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.