Skip to main content

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ σε Κυρίζογλου για την εκδήλωση του Ιερού Λόχου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης να δώσει έγγραφη άδεια στην οργάνωση για το «Makedonian Pride»

Κριτική στον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα της οργάνωσης «Ιερός Λόχος» για διεξαγωγή του Makedonian Pride στο δημοτικό κινηματοθέατρο Άστρον στη Μενεμένη.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το ενδεχόμενο διεξαγωγής της εκδήλωσης στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, η οργάνωση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι θα τη μεταφέρει στη Μενεμένη από όπου είχε εξασφαλίσει άδεια (δείτε εδώ).

Ο κ. Κυρίζογλου όπως είχε δηλώσει στη Voria, θα προχωρούσε σε κλείδωμα του χώρου ώστε να ματαιωθεί το Makedonian Pride.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Κυρίζογλου, απάντησε θετικά και άμεσα το αίτημα των ακροδεξιών, παραχωρώντας τους το δημοτικό θέατρο Άστρον. Αυτό επιβεβαιώνεται από το σχετικό έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του δημάρχου, ο οποίος υποστηρίζει πως είχε άγνοια του θέματος επιρρίπτοντας την ευθύνη σε δημοτικό υπάλληλο. Τελικά την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και μετά από το σχετικό θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Κυρίζογλου επικαλούμενος φόβο επεισοδίων, ανέκρουσε πρύμναν, ανακαλώντας την απόφασή του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα επισημαίνει «πως ο κ. δήμαρχος, αρνήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει πρόταση με την οποία θα απαγορευόταν οποιαδήποτε εκδήλωση ακροδεξιών στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης».

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον κ. Κυρίζογλου πως όποιος χαϊδεύει το φίδι αυτό σύντομα θα τον δαγκώσει. Μπορεί εάν θέλει να ρωτήσει σχετικά τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή εξεδιώχθη κακήν κακώς από συγκέντρωση ομάδας ακροδεξιών οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι είχαν μαζευτεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της δημοκρατίας και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση και ενότητα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.