Skip to main content

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη πλατεία στο Καλοχώρι (φωτο)

Το έργο προϋπολογισμού 93.581,35 ευρώ, περιλαμβάνει Παιδική Χαρά, Γήπεδο Μπάσκετ και Αλέα στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου.

«Παρά τις περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων που φτάνει το 75% τα τελευταία 8 χρόνια, εμείς καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για να κάνουμε πρωτόγνωρο έργο σε διάφορους τομείς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, εγκαινιάζοντας σήμερα τη νέα ανακατασκευασμένη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου. Ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το έργο προϋπολογισμού 93.581,35 ευρώ, περιλαμβάνει Παιδική Χαρά, Γήπεδο Μπάσκετ και Αλέα.

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς βασίστηκε στις γενικές αρχές σύγχρονου σχεδιασμού με σκοπό την ασφάλεια, την πιστοποίηση και άψογη λειτουργία της και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού με 6 καινούργια πιστοποιημένα παιχνίδια, κατασκευή ξύλινης περίφραξης και πόρτας και προμήθεια αστικού εξοπλισμού.



Στο γήπεδο μπάσκετ έγινε κατασκευή καινούργιου αθλητικού δαπέδου, επισκευή και συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού και των περιφράξεων. Αποκαταστάθηκαν  οι κυβόλιθοι και ο αστικός εξοπλισμός στη αλέα και έγινε η απαραίτητη διαμόρφωση διαβάσεων για την πρόσβαση ΑΜΕΑ και στους υπόλοιπους χώρου έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των χώρων πρασίνου καθώς και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης.



«Με τη χορηγία των ΕΛΠΕ και την εποπτεία του δήμου ήδη έχουμε ήδη ολοκληρώσει το έργο του κλειστού Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Διαβατών, μια παιδική χαρά στα Διαβατά, σήμερα αυτήν την πλατεία εδώ στο Καλοχώρι, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς στη Νέα Μαγνησίας. Επίσης, εμείς ως δήμος, είμαστε στη φάση των εγκρίσεων έργου 807.000 ευρώ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών ή ανάπλαση υφισταμένων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με στόχο την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα τα οποία επιβάλλει η νομοθεσία» τόνισε ο δήμαρχος, προτρέποντας τους επιχειρηματίες να συνεισφέρουν όσον περισσότερο μπορούν στο πλαίσιο της της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μιας και στους δύσκολους καιρούς συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, κ. Χρ. Αντώντσιος τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ότι τα ΕΛΠΕ στηρίζουν «Τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύουν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με έργα υποδομής που δημιουργούν προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας».



Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου Πέτρος Στατερούδης, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές του έργου, τόνισε ότι «αυτή πλατεία, η λεγόμενη παλιά πλατεία, έχει πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία για εμάς καθώς το γήπεδο μπάσκετ κάναμε τα πρώτα βήματά μας στο μπάσκετ, προσωπικά ως παίκτης και ως προπονητής, και τώρα φέρνω τον εγγονό μου ως παππούς».

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης «360o Ενέργειες» υλοποιεί σειρά δράσεων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και έργα υποδομής στους όμορους με τις εγκαταστάσεις του Δήμους, με κεντρικό άξονα τις Βιώσιμες Πόλεις και το Περιβάλλον. Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τη τελευταία τριετία έχουν παραδοθεί προς χρήση από τις τοπικές κοινωνίες συνολικά πέντε παιδικές χαρές και δύο γήπεδα μπάσκετ.

Tον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Ελευθέριος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Παρόντες στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καλοχωρίου Π. Στατερούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δ. Χαλκίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας Φ. Παππάς και Β. Ανατολίτης, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ Γ. Κορωναίος, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ Ρ. Σουλάκη, ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης Χρ. Αντώντσιος, η Διευθύντρια Υγιεινής και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Β. Μουκριώτου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Αθ. Κομκούδης, στελέχη των ΕΛΠΕ, της αυτοδιοίκησης, μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού, του Γυμνασίου Καλοχωρίου, αθλητές της ομάδας μπάσκετ «Μέγας Αλέξανδρος» και κάτοικοι της περιοχής.