Skip to main content

Παραδίδεται την άλλη εβδομάδα η υπόγεια οδός στη Μενεμένη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη για την τελετή παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία

Του Νίκου Αβουκάτου

Τέλος στο σίριαλ της παράδοσης στην κυκλοφορία της υπόγειας οδού στη Μενεμένη, που περνά κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr,  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του έργου στην κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί προ δεκαπενθημέρου σκληρή κριτική απο πλευράς του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου προς το αρμόδιο υπουργίο για το γεγονός ότι καθυστερεί η παράδοση του έργου και ταλαιπωρεί του πολίτες.

«Είναι ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, τα εγκαίνιά του είχαν προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκαν δύο μέρες νωρίτερα - στις 5 Σεπτεμβρίου - και από τότε δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία για λόγους τους οποίους δεν εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, σε συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας έδειξε στους δημοσιογράφους την μία έξοδο της κάτω διάβασης, στην οδό Αγία Παρασκευής, διευκρινίζοντας ότι το έργο ολοκληρώθηκε και έγινε έλεγχος από τη Διεύθυνση Τροχαίας.

Απαντώντας η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του κ. Κυρίζογλου, τονίζοντας ότι το έργο υλοποιείται από την κυβέρνηση σε μόλις 2,5 χρόνια, με απόλυτη διαφάνεια, και πρόκειται να παραδοθεί μέσα στην Νοέμβριο.