Skip to main content

Έγκλημα στην Αλιστράτη: Η 70χρονη γνώριζε τους δολοφόνους της

Η εγκληματική ενέργεια είχε προσδιοριστεί από την πρώτη στιγμή, όταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την άτυχη γυναίκα διαπίστωσε θάνατο από ασφυξία.

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας μιας 70χρονης γυναίκας στην Αλιστράτη Σερρών, που συνέβη τον Ιανουάριο του 2015.

Μετά από έρευνας 4,5 ετών οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν μετά από ένταλμα σύλληψης έναν 26χρονο Βούλγαρο, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 42χρονου ομοεθνή συνεργού του.

Οι δύο άνδρες ανήκαν στο οικείο περιβάλλον του θύματος και γνωρίζοντας ότι διέμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της, πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 26χρονος δράστης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει εργασίες στο σπίτι του θύματος, μαζί με 42χρονο ομοεθνή του πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό την ληστεία, προκαλώντας τον θάνατο της 70χρονης με ασφυξία και στη συνέχεια διέφυγαν αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εντοπίστηκε ο 26χρονος και συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του 42χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα.

«Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας ήταν αποτέλεσμα εντατικών προσπαθειών στο πλαίσιο επιτυχούς ολοκλήρωσης ενεργειών των εκκρεμών υποθέσεων βαριάς εγκληματικότητας που απασχολούν τις Υπηρεσίες μας» δήλωσε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.