Skip to main content

Νέα διόδια στο Στρυμονικό στις αρχές του 2020 - Πόσο θα στοιχίζουν

Ο μετωπικός σταθμός Στρυμονικού σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε θα τεθεί σε λειτουργία μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Δωρεάν διελεύσεις τέλος από το 2020 για όσους μετακινούνται στον οδικό άξονα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών, αφού μπαίνει σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Στρυμονικού.

Ο μετωπικός σταθμός Στρυμονικού, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε, θα τεθεί σε λειτουργία μετά τις 15 Ιανουαρίου του 2020.

Όσον αφορά τα κόστη τα δίκυκλα θα καταβάλουν το ποσό των 0,70 ευρώ, ενώ τα ΙΧ θα πληρώνουν 1 ευρώ για τη διέλευση τους.

Τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν τέλος διοδίου 2,50 ευρώ και αυτά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 3,50 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία των διοδίων στο Στρυμονικό, εάν συνυπολογιστούν τα διόδια του Προμαχώνα, το κόστος της μετακίνησης των οχημάτων από και προς Βουλγαρία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς το σύνολο των διοδίων που πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση φθάνει τα 2,10 ευρώ για τα δίκυκλα, τα 3 ευρώ για τα ΙΧ και 7,50 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα για τα φορτηγά με λιγότερους ή περιοσσότερους από τέσσερις άξονες.