Skip to main content

Έκαψαν το σπίτι του Μπίκα στην Ιερισσό, λουκέτο στα πρωταθλήματα(φωτο)

Αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ έπειτα από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή

Αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ έπειτα από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, η οποία ήταν και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν την οικία του επικεφαλής της διαιτησίας, που βρίσκεται εκτός του οικισμού, προς την περιοχή Κακούδια, την ώρα που εκείνος βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ για να ανακαλέσει την παραίτησή του, στην οποία είχε προχωρήσει μετά την πρόσφατη φραστική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Τσαχειλίδη, επίσης αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Ο κ. Μπίκας επικοινώνησε με τα οικεία του πρόσωπα και διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη και δεν κινδύνευσαν. Από τη φωτιά που προκλήθηκε στο σπίτι του αρχιδιαιτητή υπέστησαν ζημιές και διπλανά σπίτια.

Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με τις απειλές που δέχθηκε ο κ. Τσαχειλίδης, εξόργισαν τον εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα. Το περιστατικό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, ενώ ο τελευταίος και οι άμεσοι συνεργάτες του στους πίνακες, Καλύβας και Τσαχειλίδης, βρίσκονταν στα γραφεία της Ομοσπονδίας με σκοπό να αποσύρουν τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει το περασμένο Σάββατο, ήταν η «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με τον Κύπριο παράγοντα να ζητεί τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League για άγνωστο χρονικό διάστημα, κάτι που, εν τέλει, έγινε πράξη.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Όταν αυτό εκδοθεί, σύμφωνα με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, η απόφαση θα επανεξεταστεί.

Η ανακοίνωση:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

 

 

Πηγές φωτογραφιών: sport-fm.gr, sdna.gr