Skip to main content

Εκδήλωση μνήμης για τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης στο Πανόραμα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του δήμου με την Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Εκδήλωση μνήμης για τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πανοράματος και στοχεύει στο να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη από τα δραματικά γεγονότα που έζησαν το 1955 οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Δημήτριου Καλούμενου, προβολή ντοκιμαντέρ, καθώς και ομιλία του Δημήτριου Σταματόπουλου, Καθηγητή Βαλκανικής και Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Τα Σεπτεμβριανά στο διεθνές πλαίσιο της δεκαετίας του 1950», καθώς και βιωματικές αφηγήσεις δύο Κωνσταντινοπολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής του Δημαρχείου Πανοράματος.