Skip to main content

Κορφή: Εξαγωγές και νέα προϊόντα από τη γαλακτοβιομηχανία της Πιερίας

Η πιερική γαλακτοβιομηχανία αποβλέπει στην εδραίωση της στην ευρωπαϊκή αγορά και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της μικροζυθοποιίας

Δυναμική στρατηγικής ανάπτυξης, ενίσχυση εξαγωγικού προσανατολισμού και έμφαση σε νέα προϊόντα αποτελεί το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται η γαλακτοβιομηχανία Κορφή, που πρόσφατα εισήλθε με αξιώσεις και στο χώρο της μικροζυθοποιίας.

Η Κορφή που ξεκίνησε την πορεία της στην γαλακτοκομία το 2003 με την έδρα της να βρίσκεται στον Κάτω Αγιάννη, ένα γραφικό και παραδοσιακό χωριό του νομού Πιερίας «θέτει στόχους και τους κατακτά, δίνοντας έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη, στα αγνά υλικά, στο σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής, στους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και στους συνεχείς έλεγχους» όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Χριστίνα Τριφταρίδου. Η κ. Τριφταρίδου που βρίσκεται στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης πήρε τα ηνία από τον πατέρα της Νίκο Τριφταρίδη, κτηνίατρο και διατροφολόγο, που πριν στήσει την γαλακτοβιομηχανία, είχε εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών.  

«Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Κορφή προέρχεται από αυστηρά επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής μας, όλες σε πολύ κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο.Η μικρή απόσταση των κτηνοτροφικών μονάδων από το εργοστάσιο διασφαλίζει γάλα ολόφρεσκο, που παστεριώνεται μέσα σε λίγες ώρες από το άρμεγμα και επεξεργάζεται αμέσως μετά» τονίζει η κ. Τριφταρίδου.

Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία διαθέτοντας 30 περίπου κωδικούς σε γάλατα, προβιοτικά και γιαούρτια με τα τελευταία να ταξιδεύουν μεταξύ άλλων στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία. Στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η εδραίωση της εταιρείας σε χώρες της ΕΕ, αλλά και στην αμερικανική αγορά.

Πρόσφατα η Κορφή προσέθεσε ένα νέο προϊόν στη φαρέτρα της, τη συσκευασία φρέσκου βουτύρου 250 γρμ., ενώ κινείται δυναμικά στο χώρο του catering τροφοδοτώντας και ξενοδοχεία.

Έρχονται νέοι χυμοί από την Κορφή

Παράλληλα η πιερική γαλακτοβιομηχανία διαθέτει παρουσία και στους χυμούς, με το διακριτικό τίτλο Fruitway, που σήμερα αριθμούν τους 8 κωδικούς. Εντός του 2020 αναμένεται να προσταθούν νέες γεύσεις αυξάνοντας τους κωδικούς σε 12.

Η Κορφή δραστηριοποιείται και στο χώρο του private label καθώς συνεργάζεται με εταιρείες σε Κύπρο και Ρουμανία προκειμένου να διοχετεύσει τους χυμούς της στις εκεί αγορές.



Η μικροζυθοποιία

To 2017 το επιχειρηματικό δαιμόνιο της οικογένειας Τριφταρίδη την οδήγησε στη δημιουργία μικροζυθοποιίας, και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή αφιλτράριστων και απαστερίωτων μπιρών με τα διόλου… απαρατήρητα διακριτικά ονόματα Δίας (lager) και Vambreer (lager και pilsner). Πρόσφατα μάλιστα η Δίας, έκανε το ντεμπούτο της, εκτός ελληνικών συνόρων, και πιο συγκεκριμένα στη γερμανική αγορά, σε χώρους εστίασης.

Η μικροζυθοποιία Κορφή θα έχει παρουσία στο Thessaloniki Beer Festival που θα διαρκέσει από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου αλλά και στην Food Expo που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου του επόμενου έτους.