Skip to main content

Εμφύλιος στο νοσοκομείο Κιλκίς-Ζητούν την απομάκρυνση του διοικητή

Με αφορμή επεισόδιο με τον γ.γ. του σωματείου εργαζομένων που του επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών από τον διοικητή.

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζουν να βρίσκονται οι σχέσεις του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Θεόδωρου Ρεβενάκη με τους συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν η ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών από τον εν λόγω διοικητή στον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και της Διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Όπως αναφέρει η πλευρά των εργαζόμενων, ο κ. Καλεμκερίδης «ζήτησε να σταματήσει η πολύωρη ταλαιπωρία ηλικιωμένης ασθενούς που περίμενε με το εξιτήριο στο χέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στο σπίτι της», κάτι που οδήγησε τον κ. Ρεβενάκη να προβεί στη συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή.

Για το λόγο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποστείλει αναφορά προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με την οποία περιγράφει το περιστατικό στο νοσοκομείο Κιλκίς, ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση Ρεβενάκη από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Είναι πεντακάθαρη πολιτική συνδικαλιστική δίωξη επειδή αναδεικνύει την ταλαιπωρία που υφίστανται επί ημέρες οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, προκειμένου να διακομισθούν σπίτι τους (δευτερογενείς διακομιδές).

Του έστησαν τη δίωξη και μάλιστα ο Διοικητής του Νοσοκομείου έγραψε στα παλαιά του τα παπούτσια τις διαδικασίες που προβλέπονται στο πειθαρχικό δίκαιο για την εξέταση της ένστασης που υπέβαλε ο συνάδελφος.

Ζητάμε την παρέμβασή σας για ανάκληση της ποινής και την άμεση απομάκρυνση του Διοικητή ο οποίος ακόμη και τώρα συνεχίζει να ασχολείται με πολιτικές διώξεις και όχι πως θα βελτιώσει την κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ.