Skip to main content

Ένα… μαξιλάρι φιλοξενίας μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο

Ακόμα ένα νέο τουριστικό κατάλυμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πότε θα είναι έτοιμο, ποιοι επιχειρηματίες κάνουν την επένδυση.

Μια νέα μονάδα φιλοξενίας με τον διακριτικό τίτλο Pillow Urban Stay πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ρωμανού 9, στην περιοχή του Λευκού Πύργου -πίσω ακριβώς από το Ντορέ.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στόχος είναι το καινούργιο κατάλυμα να είναι πλήρως έτοιμο πριν το τέλος του 2019, ώστε –αν είναι δυνατόν- να αξιοποιήσει την κίνηση που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Την επένδυση κάνουν δύο συνεργάτες, οι κύριοι Λάμπρος Χοτζούδης και Κωνσταντίνος Σαββίδης, οι οποίοι διατηρούν επιχειρήσεις σε άλλον κλάδο, ο οποίος πάντως εφάπτεται της φιλοξενίας και του τουρισμού, στην περιοχή του Κιλκίς. Όπως σημειώνει ο κ. Χοτζούδης, μιλώντας στη Voria.gr, στόχος είναι να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά η τουριστική προοπτική της Θεσσαλονίκης, που διαγράφεται έντονα αυξητική τα επόμενα χρόνια.

To «Μαξιλάρι», όπως είναι η μετάφραση στα ελληνικά της αγγλικής λέξης «Pillow», θα υπακούει στη νομοθεσία των επιπλωμένων δωματίων, αλλά θα διαθέτει ορισμένες βασικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως είναι η ρεσεψιόν και η εξυπηρέτηση δωματίων σε 24ωρη βάση. Θα στεγαστεί σε πενταώροφο κτήριο (ισόγειο και τέσσερις όροφοι), που κτίστηκε πριν από 80 χρόνια, την περίοδο 1939 – 1940, και ως εκ τούτου έχει τη γοητεία των κτηρίων της εποχής. Μισθώθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό για 20 χρόνια, αλλά προφανώς οι δημιουργοί του «Pillow» χρονικά κοιτάζουν πολύ μακρύτερα. Θα διαθέτει 24 δωμάτια, εμβαδού από 20 τετρ. μέτρα έως 35 τετρ. μέτρα. Επίσης, στο ισόγειο θα δημιουργηθεί ειδική αίθουσα 100 τετρ. μέτρων, που θα διατίθεται για εκδηλώσεις.    

Είναι εμφανές ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας μονάδας είναι η εξαιρετικά προνομιακή περιοχή στην οποία βρίσκεται το κτήριο. Σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από τον Λευκό Πύργο, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Αριστοτέλειο, το Βασιλικό Θέατρο και σχεδόν δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Σε ένα σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που αναβαθμίζεται διαρκώς τις τελευταίες δεκαετίες, αν λόγω εγγύτητας με το θαλάσσιο μέτωπο ήταν ανέκαθεν από τα πιο γοητευτικά της πόλης. Ίσως γι’ αυτό στα δρομάκια μεταξύ των Εθνικής Αμύνης, της λεωφόρου Νίκης και της Παύλου Μελά δημιουργήθηκαν ή προορίζονται να δημιουργηθούν και άλλα καταλύματα φιλοξενίας, τα οποία σε συνδυασμό με τους πολλούς χώρους εστίασης, καφέ – μπαρ και θέατρα που λειτουργούν ήδη, αναμένεται να δώσουν ένα έντονα τουριστικό και εξωστρεφές χρώμα στην περιοχή.