Skip to main content

Ένινγκ:Είμαστε σε μια καινούργια κατάσταση, υπάρχει υψηλό κίνητρο(vid)

«Ο καθένας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός του Άρη.

Στην επανέναρξη της Super League, την μεθαυριανή αναμέτρηση του Άρη εναντίον του ΟΦΗ αλλά και στην ανανέωση του συμβολαίου του αναφέρθηκε ο Μίκαελ Ένινγκ μιλώντας στη Nova (δείτε εδώ).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για το πώς πέρασε το διάστημα της πανδημίας μακριά από την πατρίδα του : «Ενιωθα ασφαλής. Η Ελλάδα έκανε καλή δουλειά. Εκλεισε τις πόρτες αρκετά νωρίς. Νιώθω καλά. Είναι καλό που επιστρέφουμε ξανά στον αγώνα και περιμένουμε το παιχνίδι».

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, μετά από τρεις και πλέον μήνες χωρίς παιχνίδι: «Είναι δύσκολο να το πούμε αυτό. Ισως να μπορέσουμε να ξέρουμε λίγα περισσότερα πράγματα μετά από το πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει υψηλό κίνητρο. Ο καθένας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Παίζουμε χωρίς τον κόσμο κι αυτό είναι μια νέα κατάσταση στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να δούμε τι θα γίνει».

Για το ότι είναι το πρώτο του παιχνίδι μετά την υπογραφή της επέκτασης του συνεργασίας του με τον Αρη και για το αν αυτό έχει ξεχωριστή σημασία: «Υπέγραψα το καινούριο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Βέβαια, η αλήθεια είναι και τώρα μοιάζει σαν να είναι καινούρια σεζόν. Πριν από την κρίση του κορωνοϊού ήταν φανταστικά με τα καλά παιχνίδια που κάναμε, με τη συμπαράσταση του κόσμου. Τώρα, αρχίζουμε από την αρχή, να παίξουμε ποδόσφαιρο, είναι κάτι διαφορετικό».

Για το νέο συμβόλαιο και τα συναισθήματά του: «Είναι απλώς χαρτιά. Πιστέψτε με, δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη σεζόν και έχουμε μεγάλο στόχο για αυτή τη σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε κάτι. Για μένα το συμβόλαιο είναι απλώς το επόμενο βήμα για το μέλλον. Στο τέλος της σεζόν μπορούμε να συζητήσουμε για αυτό αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Για το τι μπορούν να προσφέρουν τα play-off στον Άρη υπό την έννοια ότι το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξέρουμε το πρόγραμμα. Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτηματικά. Αν μάθουμε πότε θα παίζουμε θα αποφασίσουμε και τι θα κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με δεν μπορώ να δώσω σοβαρές απαντήσεις στις ερωτήσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω. Γενικώς δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Για το τι θα ζητήσει από τους παίκτες του για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να δείξουν ότι θέλουν να αρχίσουν και πάλι. Θέλω να δω αυτό που είδα και στην πρώτη προπόνηση ότι είναι χαρούμενοι που επιστρέφουν. Είναι μια καινούρια κατάσταση που πρέπει όλοι να συνηθίσουμε όπως και οι ποδοσφαιριστές. Και στη Γερμανία μετά τα πρώτα παιχνίδια δείχνει η κατάσταση να πλησιάζει προς το κανονικό. Να επιστρέψει με το καλό και ο κόσμος και όλα θα είναι κανονικά».