Skip to main content

Θέρμη: Αφαίρεσε ζωντανό έντομο από αφτί γυναίκας! Δείτε το βίντεο-σοκ

«Όλο το βράδυ άκουγε το φτερούγισμα. Ευτυχώς δεν πονούσε, ήταν τυχερή» περιγράφει στη Voria.gr ο ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Γαντάς.

Τα ανθρώπινα αφτιά πέρα από τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν στον ανθρώπινο οργανισμό αποτελούν και ιδανικό “περιβάλλον” για τη φιλοξενίαεντόμων, γεγονός που προκαλεί ανατριχίλα και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί.

Μια τέτοια περίπτωση ασθενή κλήθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει ο ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Γαντάς που διατηρεί ιατρείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ένας σκόρος εισέβαλε χθες στο αφτί γυναίκας, η οποία έπαιζε χαρτιά στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

«Όλο το βράδυ άκουγε το φτερούγισμα. Ευτυχώς δεν πονούσε, ήταν τυχερή. Απλά άκουγε θόρυβο κατά διαστήματα στο αφτί της» τόνισε στη Voria.gr ο κ. Γαντάς. Μάλιστα, κατάφερε να αφαιρέσει ζωντανό το έντομο από τον ασθενή, πράγμα σπάνιο, όπως λέει, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα έντομα αφαιρούνται νεκρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια περιστατικά δεν είναι συχνά, ωστόσο όταν προκύπτουν αυτά γίνονται συνήθως κατά την καλοκαιρινή περίοδο είτε όταν καθόμαστε σε εξωτερικούς χώρους και οι λάμπες προσελκύουν τα έντομα, είτε μετά από διαμονή σε κάμπινγκ.

«Έντομα με αιχμηρά άκρα και σκληρό κέλυφος και σκληρά φτερά προκαλούν πόνο και είναι πιθανόν να προκαλέσουν τραυματισμό» υπογραμμίζει ο ωτορινολαρυγγολόγος.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί να έχει εισέλθει έντομο στο αφτί του ο κ. Γαντάς συμβουλεύει να απευθυνθεί άμεσα σε ειδικό και να μην προσπαθήσει ο ίδιος να το αφαιρέσει μόνος του χρησιμοποιώντας μπατονέτες ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.