Skip to main content

Επανομή: Δρόμος κολλάει σε γραφειοκρατία και οικοπεδούχους (φωτο)

Παρότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και έχει βρεθεί εργολάβος, γραφειοκρατικές διαδικασίες και τερτίπια οικοπεδούχων καθυστερούν το έργο.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται πως έχει κολλήσει η ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση του δρόμου που συνδέει το γήπεδο της Επανομής με το «Σχολείο της Φύσης» στον Τρίλοφο, στη Θεσσαλονίκη.

Η πραγματοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους αγρότες της περιοχής αφού εξασφαλίζει γρηγορότερη και καλύτερη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.

Αυτή τη στιγμή ο αγροτικός δρόμος που συνδέει τα δύο σημεία είναι ένας χωματόδρομος. Όπως αναφέρουν μάλιστα κάτοικοι της περιοχής στη Voria.gr, μια απλή βροχή αρκεί προκειμένου να πλημμυρίσει τελείως ο δρόμος και να γίνει εντελώς απροσπέλαστος, αποκλείοντας κυριολεκτικά όσους θέλουν να περάσουν μέσω της αγροτικής οδού.

Όπως φαίνεται άλλωστε και στις εικόνες από το σημείο, πρόκειται ουσιαστικά για έναν στενό χωματόδρομο που διέρχεται από αγροτικές εκτάσεις, κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα των αγροτών αλλά και των κατοίκων.

Πού κολλάει η ασφαλτόστρωση

Αν και η δρομολόγηση της ασφαλτόστρωσης ανακοινώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, με την ένταξη της χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αυτό δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θερμαϊκού Χρήστος Βογιατζής, «ο εργολάβος δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στο σημείο λόγω  των γραφειοκρατικών διαδικασιών». Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμα ζήτημα που έχει να αντιμετωπιστεί είναι η αυξομείωση στο πλάτος του δρόμου, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες εκτάσεων δεν παραχωρούν τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να περάσει ο δρόμος.

«Θέλουμε να γίνει ένας δρόμος με σωστές προδιαγραφές, όχι μια καρμανιόλα και αυτό δυστυχώς απαιτεί μια πίστωση χρόνου», αναφέρει ο κ.  Βογιατζής.

Το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί έκπτωση 54,85% για την υλοποίησή του και μειώνοντας τη συνολική συμβατική δαπάνη στα 262,769,08 ευρώ, με τη δημοπράτησή του με ανοιχτό μειοδοτικό λογαριασμό.

Η ασφαλτόστρωση της οδού μήκους 3 χλμ. ξεκινάει από το Γήπεδο Επανομής και καταλήγει σε οδό που συνδέει το Σχολείο της Φύσης με τον οικισμό Τριλόφου. Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, μετακινήσεις δικτύων όπου απαιτείται, εφαρμογή σήμανσης και τοποθέτηση ανακλαστήρων, καθώς και εκτέλεση έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων.