Skip to main content

Έργα συντήρησης σε όλους τους δρόμους της Χαλκιδικής

Συνολικά δεσμεύτηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, που εμφανίζει πολλές φθορές και είναι απαρχαιωμένο.

Έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης σε πάνω από 500 χλμ. οδικού δικτύου του νομού Χαλκιδικής προγραμματίζει να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα επόμενα δυο χρόνια.

Γι' αυτό το σκοπό δεσμεύτηκαν περίπου 5 εκ. ευρώ και τα έργα εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι της Χαλκιδικής έχουν υποστεί πολύ μεγάλες φθορές από τις ελλιπείς συντηρήσεις (λόγω ανεπάρκειας κονδυλίων) και οι φθορές αυτές πολλαπλασιάζονται και επιβαρύνονται κάθε καλοκαίρι εξαιτίας του τουρισμού και της αυξημένης κίνησης οχημάτων.

Όπως είπε ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής, Δημήτρης Τζηρίτης, το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής είναι απαρχαιωμένο και πέρα από κάποιες περιορισμένες αποκαταστάσεις, δεν έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια. Οπότε, όπως τόνισε, είναι επείγουσα η ανάγκη βελτιώσεων. Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι σημαντικοί άξονες (Ποτίδαια – Κασσανδρεία κ.ά.), οι οποίοι είναι καινούργιοι.

Πλέον θα συγκροτηθεί επιτροπή διαγωνισμού ανάθεσης του έργου των βελτιώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των επαρχιακών οδών Κασσάνδρας και Σιθωνίας καθώς και των επαρχιακών οδών Πολυγύρου – Ιερισσού και Ιερισσού - Ουρανούπολης. Το μόνο τμήμα που μένει εκτός της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι το Θεσσαλονίκη – Μουδανιά, για το οποίο όμως «τρέχει» διαφορετική εργολαβία συντήρησης.