Skip to main content

Κατά της ανάθεσης στα ΚΤΕΛ οι εργαζόμενοι ΟΑΣΘ - «Το ψάχνουμε νομικά»

Ο Δημήτρης Τσερμενίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προβούν σε κινητοποιήσεις - 130 λεωφορεία χρειάζονται επιδιορθώσεις

«Διαφωνούμε κάθετα» με την ανάθεση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, καθώς «η προηγούμενη σύμβαση στα ΚΤΕΛ, που δώσανε τις έξι γραμμές, κοστίζει στον οργανισμό 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αν τα 5 εκατ. ευρώ μένανε στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας δεν θα είχαμε σήμερα κανένα λεωφορείο στα αμαξοστάσια», δήλωσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για μία νέα παρόμοια «πρόταση που συζητιέται» και η οποία «κοστίζει άλλα 18.000.000€ ετησίως, σύνολο 23.000.000€» τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν προς επισκευή και αντικατάσταση λεωφορείων ώστε ο οργανισμός να έχει ένα «πρότυπο συγκοινωνίας».  

Ακόμη, χαρακτήρισε «ημίμετρα» την ανάθεση των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, διερωτώμενος «γιατί γίνεται ανάθεση στα ΚΤΕΛ και όχι διαγωνισμός;». «Αυτή τη στιγμή κινούμαστε νομικά, ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας με τους νομικούς μας συμβούλους», είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο ίδιος μάλιστα κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για «διχοτόμηση και τριχοτόμηση της δημόσιας συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δηλαδή της δημόσιας συγκοινωνίας».

Ο κ. Τσερμενίδης διεμήνυσε ότι «υπάρχει μία βλάβη σε αρκετά λεωφορεία, η οποία είναι στο σασί, και γίνεται μία προσπάθεια με τις εταιρείες και με την εταιρεία Volvo για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να επιδιορθωθούν». Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως ο αριθμός των λεωφορείων αυτών που χρήζουν επιδιόρθωσης φτάνει τα 130 ενώ επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει λεωφορείο συγκοινωνίας 22-20 χρόνων». Για να αποφευχθεί αυτό όμως, όπως είπε, «πρέπει οπωσδήποτε τα λεωφορεία να επανέλθουν στην αντικατάσταση ανά 15ετία»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, «για να μπορέσουν να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους πρέπει να έχει ρευστότητα οικονομική ο Οργανισμός και παράλληλα ανταλλακτικά. Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο και βέβαια συνεργασίες ώστε το συντομότερο δυνατόν να επισκευαστούν τα λεωφορεία».