Skip to main content

Εθελοντικός καθαρισμός ακτών από Μασούτη και Henkel

Η Henkel σε συνεργασία με τον Μασούτη και συμμετοχή κόσμου, πραγματοποίησαν τον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Λεπτοκαρυάς.

Τα υγρά απορρυπαντικά Dixan & Neomat αλλάζουν σύνθεση και σε συνεργασία με το Μασούτη υλοποιούν υποδειγματικό καθαρισμό για την προστασία της παράκτιας ζώνης

To DIXAN και το Νeomat αλλάζουν σύνθεση και συσκευασία και με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος (05/06), η Henkel σε συνεργασία με τον Μασούτη και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποίησαν τον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Λεπτοκαρυά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Οι εργαζόμενοι του Μασούτη και της Henkel Hellas, μαζί με εκπροσώπους της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, εθελοντές, τοπικούς φορείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία απέδειξαν την ανιδιοτελή αγάπη τους για τις παραλίες.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στις 5 Ιουνίου στην παραλία Λεπτοκαρυά (πλησίον Δήμου Κατερίνης) και προχώρησαν στην συστηματική συλλογή όλων των μη φυσικών αντικειμένων των ακτών, διαχωρίζοντας και απομακρύνοντας τα σκουπίδια μέχρι το πιο μικρό μέγεθος, που οδηγήθηκαν εν συνεχεία για ασφαλή διάθεση στο ΧΥΤΑ της περιοχής. Η ποσότητα που συλλέχθηκε ξεπέρασε τα 500 κιλά απορρίμματα, που αποτελούνταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από πολύ μικρού μεγέθους πλαστικά και αποτσίγαρα, που επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη δράση του Μασούτη και της Henkel Hellas αποδεικνύει και ενθαρρύνει τη σημασία του καθαρού δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος. Μεταφέροντας έμπρακτά το μήνυμα ότι όλοι οφείλουμε να φροντίζουμε την υπέροχη παραλία μας όλες τις εποχές.