Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αίτημα Νοτοπούλου για δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Η επιστολή της Κατερίνας Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Αίτημα για την λειτουργία συστήματος τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες απευθύνει η Δημοτική Παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η ουσία των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε συνθήκες εκτάκτων αναγκών όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, επιτρέποντας ταυτόχρονα την επικοινωνία των συμβούλων και την κατάθεση των απόψεών τους, πέρα απο την ψήφιση των θεμάτων διά περιφοράς.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Νοτοπούλου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:

“Λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης για τις Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων”
κ. Πρόεδρε,

ενημερωθήκαμε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προσπαθώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια της διατήρησης της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων, η οποία πλήττεται από την πανδημία του COVID-19, έχει εξασφαλίσει συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής για την παροχή συστήματος ,μέσω του οποίου οι Δήμοι μπορούν να οργανώσουν με απλό και αποτελεσματικό τρόπο τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών.

Η υπηρεσία μάλιστα αυτή παρέχεται στους Δήμους χωρίς κανένα κόστος.

Από στοιχεία της ΚΕΔΕ μαθαίνουμε πως ήδη 36 ∆ήμοι της χώρας δήλωσαν το πρώτο 24ωρο, την πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν τη λειτουργία του συστήματος.

Πιστεύουμε πως ένα σύστημα τέτοιου τύπου, το οποίο αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και παρέχοντας ήχο και εικόνα από απόσταση ,θα διασφάλιζε την ουσία των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνθήκη έκτακτων αναγκών ,όπως αυτή που βιώνουμε ,επιτρέποντας ταυτόχρονα την επικοινωνία των Συμβούλων και την κατάθεση των απόψεών τους, πέρα από την ψήφιση των θεμάτων διά περιφοράς.

Η πολιτική διάσταση της κατοχύρωσης της δημοκρατικής διαδικασίας και η αποτροπή του εκφυλισμού του Δημοτικού Συμβουλίου ,του δεύτερου Δήμου της Ελλάδας ,σε απλό “εργαλείο” υπολογισμού αθροισμάτων ,είναι δύο παράγοντες που οφείλουμε να λάβουμε υπ'όψιν στη φιλοσοφία της λειτουργίας μας ως θεσμός, στην παρούσα φάση.

Ζητούμε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των άλλων συναδέλφων μας και να ζητήσετε τη συνδρομή της αρμόδιας Υπηρεσίας Μηχανοργάνωσης του Δήμου για την εφαρμογή της πλατφόρμας ,ώστε η προσεχής Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον.