Skip to main content

Εξαγορά της ΜΑΚΟ από την Κρητικός - 13 τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Μετά το deal τα σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ διαθέτουν 13 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Στόχος η ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη στοχεύει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, μετά την εξαγορά της θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας ΜΑΚΟ, που διαθέτει δίκτυο 11 καταστημάτων.

Με τη νέα αυτή εξαγορά, η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ, που τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε αντίστοιχές δυναμικές κινήσεις, μεγενθύνοντας σημαντικά την παρουσία της, εγκαινιάζει το νέο γύρω συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ για τη φετινή χρόνια.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ μέχρι σήμερα διαθέτει δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, σε Ωραιόκαστρο και Συκιές. Με την απόκτηση της ΜΑΚΟ, συμφερόντων του Κώστα Μαλαμίδη, που ελέγχει την εταιρεία Ζακόμα ΑΕ, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ θα αριθμεί 13 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές όπως ο Εύοσμος, η Μενεμένη, η Ηλιούπολη, οι Αμπελόκηποι, η Άνω Τούμπα,η Βότση, η Βασιλίσσης Όλγας αλλά και το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα η Ίωνος Δραγούμη.

Όπως εξήγησε στη Voria. gr ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Διαμαντής Γραμματικόπουλος «η ολοκλήρωση της ανακαίνισης των καταστημάτων, προκειμένου να αποκτήσουν τη φιλοσοφία της Κρητικός, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μάρτιου». Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της αλυσίδας είναι η ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα.   

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει ισχυρή παρουσία σε Αττική, Εύβοια και Αργολίδα ενώ η είσοδος της, στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στις αρχές του 2017, η οποία δραστηριοποιείται στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης, ήταν το πρώτο βήμα για την άνοδο της στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Κρητικός, μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου της έχει πλέον παρουσία σε 20 νομούς της χώρας και ένα δίκτυο που αριθμεί περί τα 310 καταστήματα (εταιρικά και μέσω franchise), στα οποία περιλαμβάνονται και τα 100 καταστήματα του δικτύου της θυγατρικής της CRM – ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη.

Ποια είναι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Η ιστορία της Κρητικός ξεκίνησε το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Οι διάδοχοί του Άγγελος, Νεκτάριος και Δημήτρης (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιούργησαν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983, ενώ 13 χρόνια μετά ίδρυσαν την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Το 2000 η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ κάνει το μεγάλο βήμα και επεκτείνεται εκτός Αίγινας και συγκεκριμένα στον Αργοσαρωνικό με πέντε καταστήματα.

Το 2007 ιδρύεται το πρώτο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στη Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές. Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτάθηκε σε Κορινθία, Αργολίδα αλλά και στην Εύβοια. Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο μοντέλο συνεργασίας franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας σαν αφετηρία τις ισχυρές βάσεις των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων της, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει με ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αναπτύσσοντας την δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα.