Skip to main content

Τρύπιος ο δρόμος στο Καλοχώρι-Χωρίς άσφαλτο για 2 μήνες ο δήμος Δέλτα

Πρόκειται για ένα δρόμο, από τον οποίο καθημερινά διέρχονται πολλοί οδηγοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ασφάλειά τους.

Γεμάτος τρύπες είναι τους τελευταίους έξι μήνες το οδόστρωμα στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας Οδού προς το Καλοχώρι.

Πρόκειται για μία βασική οδική αρτηρία, από την οποία καθημερινά διέρχονται πολλοί οδηγοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ασφάλειά τους. Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι ούτως ή άλλως επιβαρυμένη, καθώς διέρχονται βαρέα οχήματα κυρίως φορτηγά.

Όπως κατήγγειλε στη Voria.gr ιδιοκτήτρια επιχείρησης, που διέρχεται καθημερινά από το σημείο, ο δήμος Δέλτα έκλεισε πριν από περίπου τρεις μήνες πρόχειρα τις τρύπες, ωστόσο, το πρόβλημα επανήλθε εντονότερο. Σύμφωνα με την επιχειρηματία, η ίδια έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στον δήμο Δέλτα προκειμένου να ζητήσει την αποκατάσταση του οδοστρώματος χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση. Μάλιστα, η απάντηση που έλαβε, όπως αναφέρει, σε μία από τις οχλήσεις της είναι ότι ο δήμος δεν έχει ασφαλτικό μηχάνημα.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες με τους λάκκους στο κέντρο του οδοστρώματος να καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων.

Ερωτηθείς σχετικά για την έλλειψη ασφαλτικού μηχανήματος ο δήμος Δέλτα, στον οποίο απευθύνθηκε η Voria.gr θέτοντας το ζήτημα, υποστήριξε ότι υπάρχει ασφαλτικό μηχάνημα, αλλά δεν υπάρχει ασφαλτικό υλικό εδώ... και δύο μήνες.

Σε επίσημη απάντησή του, πάντως στη Voria.gr για το πρόβλημα με τις τρύπες στον δρόμο ο δήμος Δέλτα ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΥΑΘ υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης σε συνδυασμό με τη μεγάλη διέλευση βαρέων οχημάτων».

«Η τεχνική υπηρεσία ενημέρωσε άμεσα την ΕΥΑΘ και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε λάβει, η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί από την ΕΥΑΘ εντός του Σαββατοκύριακου 28-29 Απριλίου, οπότε η μειωμένη διέλευση οχημάτων θα επιτρέψει τις αναγκαίες εργασίες», επισημαίνεται στην απάντηση του δήμο Δέλτα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιο λάκκο έχει η... φάβα δεδομένου ότι σύμφωνα με την ΕΥΑΘ οι υπηρεσίες της ενημερώθηκαν μόλις αυτή την εβδομάδα από κοινότητα του δήμου Δέλτα για το ενδεχόμενο να υπάρχει διαρροή στο σημείο. Μάλιστα, οι εργασίες από την ΕΥΑΘ προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει διαρροή στο σημείο θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου και όχι αύριο και μεθαύριο, όπως ενημέρωσε ο δήμος.

Από την ΕΥΑΘ αναφέρεται ότι τα λιμνάζοντα νερά που φαίνονται στις φωτογραφίες δημιουργούν υποψίες για διαρροή. «Οι λακκούβες δεν είναι δουλειά της ΕΥΑΘ. Μετά την ενημέρωση που είχαμε θα προχωρήσουμε σε τομή, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διαρροής. Επειδή οι τρύπες είναι στη μέση του δρόμου έχει προγραμματιστεί η τομή το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου αργά το βράδυ, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση», σημειώνουν από την ΕΥΑΘ διευκρινίζοντας ότι ο αγωγός που διέρχεται από το σημείο δεν είναι σε χρήση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.