Skip to main content

Γιορτινό κλίμα στο «Δείπνο της Άνοιξης» στην Ιπποδρομίου(vid)

Το εγχείρημα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, με μουσικούς του δρόμου και φοιτητικές μπάντες, εργαστήρια και εκθέσεις ζωγραφικής.

Ένα απέραντο... κοινοτικό γλέντι έχει στηθεί από το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ιπποδρομίου, όπου η Πρωτοβουλία «Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου» διοργανώνει σήμερα το έκτο κατά σειρά «Δείπνο της Άνοιξης».

Κάτοικοι τόσο της γειτονιάς όσο και άλλων περιοχών της πόλης, από παιδιά μέχρι υπερήλικες, έχουν φέρει τα τραπέζια και τις καρέκλες τους, το φαγητό τους και την καλύτερή τους διάθεση και επιδίδονται σε χορούς και φαγοπότι, προκειμένου να εδραιώσουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά.

Το εγχείρημα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, με μουσικούς του δρόμου και φοιτητικές μπάντες σε διάσπαρτα σημεία, εργαστήρια και εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ στον χώρο έχει στηθεί και έκθεση τρισδιάστατου τοπικού χάρτη της γειτονιάς για την καθοδήγηση των ατόμων με αναπηρία.

Σε μία νέα τοποθεσία φέτος, με την προσπάθεια να βρίσκει κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση, οι διοργανωτές θέτουν ως στόχο την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή για να αντιληφθούν οι πολίτες πως αν θέλουν, μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. «Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους και να δείξουμε ότι μπορούμε να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της πόλης και των πραγμάτων της» αναφέρει στη Voria.gr ο Περικλής Χατζηνάκος, μέλος της Πρωτοβουλίας και προσθέτει: «Το δείπνο μολονότι είναι εφήμερο, είναι μια γιορτή, συμβάλλει στην καλλιέργεια αυτού του αισθήματος, ότι δηλαδή η πόλη είναι οι άνθρωποι και οι άνθρωποι διαμορφώνουν την πόλη».