Skip to main content

Τουριστικά ακίνητα για μίσθωση με τιμή εκκίνησης 22 χιλ. ευρώ (φωτο)

Η ΕΤΑΔ βγάζει προς μίσθωση εκτάσεις στην Ασπροβάλτα, με αναψυκτήρια εντός αυτών, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι.

Εν μέσω θέρους η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προχωρά στην αξιοποίηση δύο τουριστικών ακινήτων στην Ασπροβάλτα στοχεύοντας στη μίσθωση τους.  

Η ΕΤΑΔ ποντάρει στο αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται για τον τουριστικό κλάδο, ευελπιστώντας πως θα βρεθούν πρόθυμοι επενδυτές προκειμένου να δώσουν ζωή σε δύο ελεύθερες περιοχές, όπου βρίσκονται και κτίσματα που λειτουργούσαν σαν αναψυκτήρια.

Ο λόγος για μία έκταση 1.234, 86 τμ, εντός σχεδίου πόλεως, όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό σημείωμα της ΕΤΑΔ, με τιμή εκκίνησης μίσθωσης τα 22.666 ευρώ.

Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στην Ασπροβάλτα, στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Στην εν λόγω έκταση βρίσκεται και κτίσμα το οποίο λειτουργούσε ως αναψυκτήριο.   
 
Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται σε μικρή εγγύτητα από το πρώτο και η τιμή εκκίνησης για την ενοικίαση του είναι τα 29.350 ευρώ.

Πρόκειται για έκταση 2.256,79 τμ, η οποία βρίσκεται στην Δαβάκη 1 και είναι εντός σχεδίου πόλεως. Στην έκταση βρίσκεται, επίσης, κατάστημα -αναψυκτήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 12 Ιουνίου να να συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται μέσω της  πλατφόρμας e-publicrealestate.gr.

Κριτήριο ανάδειξης αναδόχου αποτελεί η υψηλότερη οικονομική προσφορά, η οποία θα αφορά στο ετήσιο μίσθωμα του πρώτου μισθωτικού έτους και η οποία δεν δύναται να είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή του ενοικίου θα γίνει με δόσεις, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για χρονικό διάστημα πέντε  ετών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 4 έτη, κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των δύο μερών.
 
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το Ξενία της Χίου

Την ίδια ώρα, η ΕΤΑΔ ξεκινά την αξιοποίηση των άλλοτε εμβληματικών Ξενία, κάνοντας την αρχή με το Ξενία της Χίου, στην παραλία του Μπέλα Βίστα. Η διαγωνιστική περίοδος ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουλίου.

Όπως είχε γράψει η Voria. gr, το εν λόγω Ξενία βρίσκεται στην πρώτη ομάδα αξιοποίησης των συγκεκριμένων ξενοδοχείων μαζί με τα Ξενία Έδεσσας και Κομοτηνής,  για τα οποία ανάμενεται, άμεσα να ξεκινήσει  η διαγωνιστική διαδικασία.   

Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των διαγωνισμών που θα διενεργηθούν να αναβαθμισθούν και τα τρία Ξενία και να επανέλθουν σε λειτουργία, συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες.

Το Ξενία της Χίου κατασκευάστηκε το 1958 και αποτελείται από τρεις ορόφους, είναι δυναμικότητας 50 κλινών, σε κοντινή απόσταση (700 μ.) από το λιμάνι του νησιού. Στην παρουσίαση που συνοδεύει τους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται πως ενδείκνυται για την ανάπτυξη boutique ξενοδοχείου, λόγω της στρατηγικής θέσης του ακινήτου. Η τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση του Ξενία της Χίου ξεκινά από το ποσό των 16.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η ΕΤΑΔ, έχει διενεργήσει έως σήμερα είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είτε για ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ.