Skip to main content

Η Alpha Bank στηρίζει τη χρήση νέων τεχνολογιών στα δημόσια σχολεία

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» της Τράπεζας αφορά τρεις πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δημοτικών σχολείων.

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» της Τράπεζας αφορά τρεις πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δημοτικών σχολείων.

Η εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των εκπαιδευτικών, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που σταδιακά εμπλουτίζουν την παιδαγωγική διαδικασία, είναι το μεγάλο στοίχημα του εκπαιδευτικού συστήματος και στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, όμως, επειδή η Παιδεία είναι ευρεία, δεν πρέπει οι μαθητές να μένουν στην υποχρεωτική ή για πολλούς «στείρα» μάθηση, αλλά να λαμβάνουν νέα ερεθίσματα μέσω του αθλητισμού και φυσικά, του πολιτισμού, όπως προάγεται από τη λογοτεχνία, την ποίηση και συνολικά τις καλές τέχνες.

Όλα αυτά τα πεδία μάθησης απαιτούν και πρόγραμμα και, φυσικά, πόρους, οι οποίοι δεν είναι πάντα εύκολα διαθέσιμοι. Και εκεί έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία να στηρίξει τα δημόσια σχολεία, μέσω μιας Τράπεζας με μακρά ιστορία και παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Η Alpha Bank από πέρυσι έχει ξεκινήσει να εξοπλίζει δημοτικά σε όλη τη χώρα, προωθώντας συνολικά την Παιδεία στη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» αφορά τρεις πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δημοτικών σχολείων: τεχνολογική αναβάθμιση με ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή προβολής, εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών με τη δωρεά βιβλίων και αθλητικό εξοπλισμό για τις σχολικές δραστηριότητες και το μάθημα της φυσικής αγωγής. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018, με τον εξοπλισμό 19 δημοτικών σε όλη τη χώρα, και την τρέχουσα χρονιά συνεχίστηκε σε ακόμη 20 σχολεία. Η Alpha Bank έχει παραδώσει αυτά τα δύο χρόνια 39 διαδραστικούς πίνακες, 780 βιβλία και 3.549 είδη αθλητικού εξοπλισμού.

Φέτος στο πρόγραμμα μετείχαν και σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, με δημοτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας Εορδαίας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Η πρώτη παράδοση της υλικοτεχνικής υποδομής πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Κάσου. Εκεί, οι μαθητές του ακριτικού νησιού γνώρισαν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» και παρέλαβαν τη διαδραστική και πρωτότυπη βαλίτσα του Προγράμματος, που περιέχει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος, τα 20 σχολεία συμπλήρωσαν δημοτικά σχολεία του δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως.

Μαζί με την Alpha Bank και τα στελέχη της, «παρούσα» σε παραδόσεις εξοπλισμού ήταν και η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη. Η νεαρή αθλήτρια, που αποτελεί πρότυπο για τους νέους, λόγω των μεγάλων επιτυχιών της και της διαρκούς προσπάθειάς της να πετυχαίνει τους στόχους της, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Και εκείνη, όπως πάντα, ανταποκρίθηκε με το χαμόγελο και την καλή της διάθεση, επικοινωνώντας με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι η επιτυχία θα έρθει, αρκεί καθένας να πιστέψει στον εαυτό του και να αγωνιστεί για να πετύχει τον στόχο του.