Skip to main content

Η Εύα Καϊλή σε εκδήλωση στο Μοσχάτο για την «πόλη του μέλλοντος»

Η κ. Καϊλή έκανε λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις στο πλαίσιο των προοδευτικών δημοκρατιών.

Για την Πόλη του Μέλλοντος μίλησε σε εκδήλωση του ιδρύματος Friedrich Naumann Foundation for Freedom στο Μόσχατο, η νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επερχόμενες ευρωεκλογές Εύα Καϊλή.

Η κ. Καϊλή έκανε λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις στο πλαίσιο των προοδευτικών δημοκρατιών, αναφέροντας ότι η επανάσταση και ο μετασχηματισμός του κόσμου θα ανατρέψει όσα γνωρίζαμε στην φύση των ανθρώπων, στα οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα που διαμορφώνονται και επηρεάζουν τις παραδοσιακές μορφές τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στις μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες της Ελλάδας στην νέα ψηφιακή εποχή, που μπορούν να της επιτρέψουν να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.

Ακόμη, ανέφερε και όσα πέτυχε για την Ελλάδα και το Μέλλον την πρώτη της θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο και ανέφερε παραδείγματα από άλλες χώρες που καινοτομούν, όπως το κίνητρο για τον πολίτη να συμμετέχει στην κυκλική οικονομία ή τις δυνατότητες οι πολίτες να στηρίζουν έργα για τον τόπο τους με συμμετοχή και στην επένδυση αν το επιθυμούν αλλά και τις νέες ανατρεπτικές τεχνολογίες που απομακρύνουν τους μεσάζοντες και τις κρυφές χρεώσεις.
 
Στο πάνελ, εκτός της κ. Καϊλή, πήραν τον λόγο και οι κκ. Γ. Κρικρής, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και ο δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου Α. Σιώκας  και φυσικά ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.
 
Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος του Alpha, Βίκυ Χατζή, παραβρέθηκαν επιχειρηματίες, όπως ο κ. Συριανός της ελληνικής ζυθοποιίας Αταλάντης ΕΖΑ αλλά και στελέχη της Green Cola - που γίνεται με στέβια της Λαμίας.