Skip to main content

Οι γουμένισσες ξανοίγονται στα μεγάλα σαλόνια της λιανικής

Η επιχείρηση από το Κιλκίς, μέσα στο Μάιο τοποθετεί νέα προϊόντα στην αγορά και ετοιμάζεται για πιο δυναμική επέκταση στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Στη χρυσή τους εφηβεία, στα 16 τους, βρίσκονται «Οι γουμένισσες» κι έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία ένα επενδυτικό στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», ετοιμάζονται να περάσουν στην ενηλικίωση με νέα προϊόντα και πιο δυναμική επέκταση στις αλυσίδες λιανικής.

Δεκαέξι Μαΐων, «οι γουμένισσες», οικογενειακή επιχείρηση, είναι πια έτοιμη να μεγαλώσει και από οικοτεχνία να γίνει βιοτεχνία και, από τη μικρή λιανική να επεκταθεί περισσότερο στις μεγάλες αλυσίδες, επειδή «σε αυτές βρίσκεται το μέλλον, από τη στιγμή που με τον εξοπλισμό που προμηθευτήκαμε με το πρόγραμμα μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή και να ρίξουμε το κοστολόγιο παραμένοντας κερδοφόρες, με αδιαπραγμάτευτη την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας», δήλωσε στη Voria.gr η κ. Άννα Κέζου, κόρη της Δήμητρας Δάρτση που είναι η ψυχή του όλου εγχειρήματος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες «οι γουμένισσες» τοποθετούν στην αγορά ένα νέο προϊόν, τη μαγιονέζα τους αλλά και μία ολόκληρη νέα σειρά με αλείμματα φρούτων, χωρίς ζάχαρη, ενώ μέσα στο Μάιο τα προϊόντα τους θα φιγουράρουν και στα ράφια του «Γαλαξία», μετά τα «ΑΒ Βασιλόπουλος» και τα «My Market».

«Οι γουμένισσες», εξοπλισμένες με πιστοποιήσεις ( ISO και HACCP) κι' έχοντας και την πολύτιμη εμπειρία των αρχικών εξαγωγών σε Αγγλία, Ολλανδία και Βέλγιο είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις μεγαλύτερες παραγωγικές εγκαταστάσεις και τον πρόσθετο εξοπλισμό, για να αυξήσουν παραγωγή και πωλήσεις. Σε αυτή την πορεία το πιθανότερο είναι, η ατομική επιχείρηση να αλλάξει νομική μορφή και να γίνει Ε.Π.Ε.

Η ιστορία τους ξεκίνησε στη Γρίβα του νομού Κιλκίς, το 2000, με την παρασκευή γλυκών κουταλιού και μαρμελάδων. Σταδιακά η παλέτα των προϊόντων εμπλουτίσθηκε με μουστάρδες, κυδωνόπαστα, σάλτσες και ντιπς, προϊόντα που παράγονται από πρώτες ύλες της περιοχής. Το 2010 η κόρη της κ. Δάρτση, η Άννα Κέζου, επιστρέφει από το εξωτερικό και μπαίνει στην επιχείρηση. Το 2011 «οι γουμένισσες» μεταφέρουν το... σπίτι τους στη Στάθη, σε απόσταση αναπνοής από τη Γουμένισσα, σε μεγαλύτερο εργαστήριο και δίνουν νέα δυναμική στην εμπορική τους πολιτική.

«Για χρόνια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύαμε στα μικρά σημεία λιανικής, στα delicatessen, αλλά η μικρή λιανική φθίνει στη χώρα μας, οπότε κάναμε άνοιγμα και στις αλυσίδες πιστεύοντας ότι τα επώνυμα ποιοτικά προϊόντα έχουν θέση και σε αυτές. Παράλληλα, παράγουμε και private label για πελάτες, όπως συγκεκριμένα για τη "Μασούτης"», εξήγησε η κ. Κέζου.

«Οι γουμένισσες» είχαν και έχουν φιλοδοξίες και για εξαγωγές αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα γιατί και ποσότητες μεγαλύτερες χρειάζονται και η διάθεση μέσα από κανάλια αντοπροσώπων δεν είναι απλή.

Μέχρι σήμερα «γουμένισσες», που τώρα στήνουν το site τους στο internet, έχουν επιτύχει κερδοφόρα λειτουργία που χρόνο το χρόνο σημειώνει σταθερή ανάπτυξη και υπόσχεται συνέχιση της ανοδικής τους πορείας.