Skip to main content

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους επτά δήμους του νομού Σερρών

Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων σε αυτούς τους δήμους ανέρχεται στους 36, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανόν κάποιοι να αποσυρθούν στις προσεχείς εβδομάδες.

Ο νομός Σερρών έχει τους περισσότερους δήμους στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικά επτά. Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων σε αυτούς τους δήμους ανέρχεται στους 36, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανόν κάποιοι να αποσυρθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Στην πρωτεύουσα του νομού οι υποψήφιοι είναι έξι, ενώ τον μεγαλύτερο αριθμό, συνολικά οκτώ, συγκεντρώνει ο δήμος Βισαλτίας.

Δήμος Σερρών

Στις εκλογές του 2014 ο νυν δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης κέρδισε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο για μόλις 13 ψήφους από τον αντίπαλό του Στέφανο Φωτιάδη. Σε αυτές τις εκλογές ο κ. Αγγελίδης αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. Ωστόσο από το συνδυασμό του υποψήφιος θα είναι ο Θόδωρος Αραμπατζής. Εκ νέου υποψηφιότητα θα θέσει βεβαίως και ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος είχε διατελέσει νομάρχης Σερρών.

Υποψήφια θα είναι και η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Δύναμη Σερραίων».

Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να του έχει δοθεί χρίσμα, προέρχεται ο υποψήφιος Αλέκος Χρυσάφης. Το παζλ των υποψηφιοτήτων συμπληρώνουν ο Παύλος Φαρμάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και ο Αντώνης Γεωργούλας από το συνδυασμό «Διάβαση Πεζών» με πολιτικό στίγμα στο χώρο της Αριστεράς.

Δήμος Αμφίπολης

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Μελίτος ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί στον δεύτερο γύρο με 51,12% θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Απέναντί του θα έχει τον Στέργιο Φράνστανλη, τον Πέτρο Πετρίδη, τον Γ. Γάλλο και την Άννα Άντσιου η οποία ήταν υποψήφια και το 2014 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δήμος Βισαλτίας

Η νυν δήμαρχος Αγνή Δουβίτσα η οποία είχε εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή με 52,37% δεν θα είναι υποψήφια. Θα είναι όμως υποψήφιος ο γιος της Στέργιος Δουβίτσας. Το δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσουν άλλοι επτά υποψήφιοι, σύνολο δηλαδή οκτώ, σε αντίθεση με το 2014 που ήταν μόνον τρεις από τους οποίους, όμως, κανείς δεν συμμετέχει σε αυτήν την αναμέτρηση.

Οι υπόλοιποι επτά υποψήφιοι είναι οι: Τιμοθέα Ρακιτζή, Αθανάσιος Μασλαρινός, Χαρίσης Κοτσάμπαπας, Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη, Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, Νίκος Μιχαηλίδης και Μάκης Λάγιος (Λαϊκή Συσπείρωση)

Δήμος Εμμανουήλ Παππά

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Νότας ο οποίος είχε εκλεγεί στον δεύτερο γύρο με 50,42% θα διεκδικήσει νέα θητεία. Αντιθέτως, από τους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους του 2014 κανείς δεν θα δοκιμάσει εκ νέου. Υποψηφιότητα έχουν ανακοινώσει οι Β. Μπάλτσιος, Βαγγέλης Δεδούσης, Δαυίδ Σωτηρόπουλος, Γ. Βουλγαρίδης και ο Αργύρης Μανδάνας (Λαϊκή Συσπείρωση).
 
Δήμος Ηράκλειας

Το προεκλογικό σκηνικό μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτό του 2014 όταν οι υποψήφιοι ήταν και τότε τρεις εκ των οποίων οι δύο θα είναι και τώρα. Πρόκειται για τον δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη ο οποίος είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με 55,13% και την Δέσποινα Χατζίδου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το παζλ των υποψηφιοτήτων συμπληρώνει ο Γιώργος Κουλτσιάκης.
 
Δήμος Ν.Ζίχνης

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με 53,8% έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έπειτα από ατύχημα. Στη θέση του είχε εκλεγεί δήμαρχος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Πολυμέρης ο οποίος, ωστόσο δεν θα είναι υποψήφιος. Από την πλειοψηφούσα παράταξη υποψήφιος θα είναι τελικά ο Γιώργος Ντώνες. Απέναντί του θα έχει τους Παντελή Μπόζη και Γιάννη Στεφανόπουλο (Λαϊκή Συσπείρωση).
 
Δήμος Σιντικής

Στις εκλογές του 2014 είχαν κατέλθει τρεις υποψήφιοι εκ των οποίων μόνον ένας θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου, ο νυν δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης ο οποίος είχε εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή με 60,38%. Απέναντί του θα έχει άλλους τέσσερις αυτή τη φορά τους: Ιωσήφ Παναγιωτίδη, Ζήση Λούγγο, Όλγα Φυταγκουρίδου και Μαρία Ιωαννίδου (Λαϊκή Συσπείρωση).