Skip to main content

Η Olympia Electronics εφαρμόζει industry 4.0 στην παραγωγή της

Η Olympia Electronics AE φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας της από την ίδρυσή της (1979 - 2019), ενώ παράλληλα ολοκληρώνει την νέα της επένδυση

Διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου στα πλαίσια του industry 4.0 έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια η Olympia Electronics AE, στοχεύοντας στην αυτοματοποιημένη παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας αιχμής.

Όπως ανακοινώθηκε σχετική, η παραγωγική διαδικασία της εταιρείας επικεντρώνεται στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όπου πραγματοποιείται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η Olympia Electronics AE αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η 4η βιομηχανική επανάσταση (industry 4.0) επενδύει και στηρίζει έμπρακτα, την προσπάθεια αυτή, κάνοντας επενδύσεις σε μηχανήματα, τεχνογνωσία, ανθρώπινους πόρους  και σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Olympia Electronics AE φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας της από την ίδρυσή της (1979 - 2019), ενώ παράλληλα ολοκληρώνει την νέα της επένδυση, με την κατασκευή ενός νέου κτηρίου δίπλα στο υφιστάμενο, στην Μεθώνη Πιερίας. Η νέα επένδυση της εταιρείας περιλαμβάνει νέο υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό με 5 γραμμές παραγωγής του οίκου FUJI, πάνω στον οποίο εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι της Olympia Electronics AE από ειδικούς εκπαιδευτές της Ιαπωνικής FUJI.

Με την επέκταση του τμήματος SMT θα επιτευχθούν τα ακόλουθα: αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, αξιοποίηση του ωφέλιμου χρόνου παραγωγής, αδιάλειπτη αλλαγή και τροφοδοσία υλικού, εξαιρετικά ακριβής συναρμολόγηση, διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος, βελτίωση της απόδοσης εργασίας, μείωση του φορτίου των χειριστών και ελαχιστοποίηση του χρόνου εργασίας για την αλλαγή και τη συντήρηση των μηχανών.  

«Η πιστοποίηση της FUJI αποδεικνύει εμπράκτως την αξιοπιστία και την εμπειρία της  Olympia Electronics AE στον τομέα του ηλεκτρολογικού υλικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Olympia Electronics AE είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γύρω από τα θέματα ασφάλειας, την μετάδοση γνώσεων για αύξηση της αντίληψης των κινδύνων και την παρουσίαση ασφαλών πρακτικών και έχει ως στόχο της την συνεχή της ανάπτυξη και την διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της», καταλήγει η ανακοίνωση.