Skip to main content

Η Βιβή Κουρτίδου νέα είσοδος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Β Θεσσαλονίκης

Δικηγόρος, με ρίζες στη Β’ Θεσσαλονίκης η κ. Κουρτίδου είναι το new entry στις γυναίκες του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλη μια γυναικεία υποψηφιότητα κλείδωσε στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για τη δικηγόρο, Βιβή (Παρασκευή) Κουρτίδου, η οποία είναι 41 ετών, παντρεμένη και μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού.

Η κ. Κουρτίδου έχει μακρά πορεία στη μάχιμη δικηγορία, στη Θεσσαλονίκη, μένει και εργάζεται στο κέντρο της πόλης, όμως οι… ρίζες της, τόσο οι δικές της, όσο και του συζύγου της, είναι στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα της, Ανθή Κουρτίδου είναι από την Ασπροβάλτα. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, είναι συνταξιούχος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών, του Συνδέσμου Καταδρομών και Ιερολοχιτών Μακεδονίας). Η καταγωγή του είναι από τις Κρηνίδες Καβάλας. Ο αδερφός της, Δημήτριος Κουρτίδης, είναι γενικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρέθουσας. Ο σύζυγός της, Γιώργος Αποστολούδης, κατάγεται από τα Λαγυνά του Δήμου Λαγκαδά, όπου ο πεθερός της, Αντώνιος Αποστολούδης, διετέλεσε αντιδήμαρχος και η πεθερά της, Μαρία Αποστολούδη, εργάστηκε μέχρι την συνταξιοδότηση της, στο Δήμο Λαγκαδά (προϊσταμένη).

Η κ. Κουρτίδου είναι μάχιμη δικηγόρος από το 2003, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο από το 2008 μέχρι και σήμερα (αστικό- εμπορικό δίκαιο).

Έχει έντονη κοινωνική δράση, ως ιδρυτικό μέλος το συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ», του «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και μέλος του «ΕΛΛΗΝΟΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ F.G. LORCA» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 94ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.