Skip to main content

Ημαθία: Σε αρδευτικό κανάλι κατέληξε κλεμμένο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο κλάπηκε από αγνώστους τα χαράματα της 26ης Απριλίου από την πυλωτή οικοδομής στην περιοχή «Παπάκια» στη Βέροια.

Ένα ακόμα αυτοκίνητο ανασύρθηκε από το αρδευτικό κανάλι στο ύψος της Κουλούρας μετά τον επιχειρησιακό συντονισμό των υπηρεσιών, της αστυνομίας και ειδικού συνεργείου.

Σύμφωνα με το verianet.gr, στην επιχείρηση συμμετείχε δύτης ο οποίος μπήκε στο νερό για να πραγματοποιήσει την ασφαλή πρόσδεση με ιμάντες ώστε να τραβήξει ο γερανός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο το έριξαν μέσα στο κανάλι πριν από τέσσερις μέρες περίπου, αυτοί που το χρησιμοποίησαν για κάποια παράνομη ενέργεια.

Όπως προέκυψε από έρευνα, το αυτοκίνητο κλάπηκε τα χαράματα της 26ης Απριλίου από την πυλωτή οικοδομής στην περιοχή «Παπάκια» στη Βέροια και σύμφωνα με ενδείξεις, χρησιμοποιήθηκε στη διάρρηξη σε Ι. Ναό, στο Μακροχώρι. Στη συνέχεια οι δράστες τον έριξαν στο κανάλι για να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Το αρδευτικό κανάλι Κουλούρας-Μέσσης το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της περιοχής και μεταξύ των άλλων είναι ενεργειακή πηγή λειτουργίας υδροηλεκτρικής μονάδας έξω από το Μακροχώρι, αποτελεί το σύνηθες «αποθετήριο» κλαπέντων αυτοκινήτων τα οποία, αφού τα χρησιμοποιήσουν οι δράστες διαφόρων παράνομων πράξεων, επιχειρούν να εξαφανίσουν τα ίχνη στα νερά.