Skip to main content

Ιωάννινα: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της κατάληψης Μπρούκλιν

Το οίκημα τελούσε υπό κατάληψη από τον Μάιο του 2016, ωστόσο πριν λίγους μήνες οι συνιδιοκτήτες αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν.

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, γνωστό ως κατάληψη Μπρούκλυν.

Σύμφωνα με το agon.gr, το μικρό σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16, στο κέντρο της πόλης, είχε καταληφθεί τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι 17 συνιδιοκτήτες- κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν, προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο για την ανέγερση άλλου οικήματος.

Η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου και από τότε είχαν υπάρξει μια σειρά από αντιδράσεις στην εκκένωση της κατάληψης και τα σχέδια κατεδάφισης. Κάποιες ήπιες (μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια), κάποιες πιο δυναμικές (αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών, ανάρτηση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων).