Skip to main content

Υποδοχή της Ιερά Σιαγόνος της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στην Πλατεία της Μενεμένης, μπροστά στον Ιερό Ναό.

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια υποδέχθηκε η Μενεμένη και συγκεκριμένα η ενορία της Αγίας Παρασκευής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, την Ιερά Σιαγόνα της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.

Σύμφωνα με το imnst.gr, η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου, το οποίο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στην Πλατεία της Μενεμένης, μπροστά στον Ιερό Ναό, παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων αρχών της πόλης καθώς και πλήθους πιστών. Την Ιερά Σιαγόνα μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, ανταποκρινόμενος ευγενώς στο αίτημα της ενορίας. Είναι αξιοσημείωτο δε το γεγονός ότι η Σιαγόνα της Αγίας εξέρχεται από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εξαιρετικά σπάνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που εξέρχεται εκτός Πιερίας.

Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Καθηγούμενος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στους στενούς πνευματικούς δεσμούς της Ιεράς Μητροπόλεως με την Ιερά Μονή, καθώς ο πρώτος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος εκάρη μοναχός σε αυτήν και ήταν εγγεγραμμένος στο μοναχολόγιό της φέροντας το όνομα του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όσο και στο πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Χριστιανούς.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για τη μεγάλη ευλογία που κόμισε στην Μητρόπολη γενικότερα και ειδικά στη συγκεκριμένη ενορία, τους πατέρες και τους συνεργάτες αυτής για την άρτια οργάνωση της υποδοχής και της πανηγύρεως καθώς και τον πιστό λαό του Θεού για τη πάνδημη συμμετοχή του, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σιαγόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής έως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, οπότε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι του Ολύμπου. Ο Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 07:00 έως τις 23:00.