Skip to main content

Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός στο λιμάνι της Μηχανιώνας

Θα συμμετάσχουν εθελοντικά δύτες από όλη την Ελλάδα καθώς και την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης).

Οι Sea Shepherd Ελλάδος, σε συνεργασία με την iSea και τα καταδυτικά κέντρα Blue Yard Hub και Oceanic Dive, διοργανώνουν διήμερο υποβρύχιο καθαρισμό στις 20-21 Απριλίου στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του δήμου Θερμαϊκού.

Θα ακολουθήσει παράκτιος καθαρισμός από την iSea καθώς και παρουσίαση του προγράμματος #zeroplastic, στα πλαίσια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από τα πλαστικά και μικροπλαστικά στις Ελληνικές θάλασσες.

Στο event, το οποίο γίνεται με την συνεργασία του Goethe Institut Thessaloniki και το τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, θα συμμετάσχουν εθελοντικά δύτες από όλη την Ελλάδα καθώς και την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης).

Κάποια από τα απορρίμματα που θα ανασυρθούν από την θάλασσα, θα διατεθούν για την φιλοτέχνηση έργου για την ανάδειξη του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα

Σάββατο 20 Απριλίου

Ώρα: 12:00

Υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Ινστιτούτο Goethe

Παρουσίαση από την iSea του προγράμματος #zeroplastic Παρουσίαση της δράσης των Sea Shepherd στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Ομιλία του Luc Lakeman, Blue Yard Hub, «Εξερεύνηση… Σεβασμός… και Προστασία του απέραντου γαλάζιου της Μεσογείου»

Κυριακή 21 Απριλίου

Ώρα 12:00 Υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας Παράκτιος καθαρισμός