Skip to main content

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Θεσσαλονίκη - Βουτιά στη θερμοκρασία(vid)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πλήττουν κυρίως το κέντρο και το ανατολικό κομμάτι της πόλης - Κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων

Ισχυρή καταιγίδα με αστραπές, βροντές και μεγάλη ανά διαστήματα ραγδαιότητα πλήττει από το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν περίπου γύρω στη 1, με έμφαση κατά κύριο λόγο στο κέντρο και το ανατολικό κομμάτι της πόλης. Ραγδαία εξαιτίας της εισόδου της κακοκαιρίας στην πόλη ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας: στο κέντρο ο υδράργυρος έκανε βουτιά σε μόλις δύο ώρες από τους 25 βαθμούς Κελσίου στους 17 βαθμούς!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως στις περιοχές Καρδία και Ταγαράδες. Παράλληλα συνέδραμε στη μεταφορά τεσσάρων οδηγών από τους Ταγαράδες σε ασφαλή σημεία.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι - Συγκρούσεις οχημάτων

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν στις περιοχές των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, οι περιοχές του Πλαγιαρίου, του Τριλόφου, της Καρδίας, του Ρυσίου και των Ταγαράδων κατέγραψαν μεγάλο όγκο υδάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε, μάλιστα, για συγκέντρωση υδάτων σε δρόμο ανάμεσα στο Ρύσιο και τους Ταγαράδες.

Παράλληλα στο ανατολικό μέτωπο της πόλης παρουσιάζονται μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Δυνατές μπόρες προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη Χαλκιδική αλλά και σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, φαινόμενα που αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε βίντεο του Northmeteo και της Voria.gr από την ισχυρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη: