Skip to main content

Ισόβια σε 25χρονο που σκότωσε τη γυναίκα του στη Μυτιλήνη

Η δολοφονία σημειώθηκε το Μάιο στη Μυτιλήνη, ενώ η δίχρονη κόρη του ζευγαριού κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο - Ένταση στο δικαστήριο

Με ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου τον 25χρονο που τον Μάιο δολοφόνησε στη Μυτιλήνη την 24χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο 25χρονος που δολοφόνησε με καραμπίνα την εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ η δίχρονη κόρη τους κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο, στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης, μεταφέρθηκε κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου στα δικαστήρια του νησιού, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Έξω από τα δικαστήρια της Χίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς του θύματος αλλά και του κατηγορούμενου. Με τους συγγενείς της νεκρής κοπέλας να ξεσπούν όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν από το αυτοκίνητο στην αίθουσα του δικαστηρίου τον κατηγορούμενο.

Περίπου στις 19:30, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, καταδικάζοντας τον 25χρονο σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια φυλάκιση. Την ίδια ποινή είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας. Για την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει έφεση, ωστόσο βάσει της ποινής του θα κρατείται στις φυλακές της Χίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Μπορεί η απόφαση να μην φέρει πίσω τη θανούσα. Τουλάχιστον αποτελεί ηθική δικαίωση για την οικογένεια», δήλωσε πριν από λίγο στο stonisi.gr από τη Χίο, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατώς, Δημήτρης Κουζινόγλου που ανέλαβε την πολιτική αγωγή.