Skip to main content

Καλαμαριά: Ελεύθερη για τους πεζούς το Σαββατοκύριακο η Πλαστήρα

Ο δήμος Καλαμαριάς απευθύνει κάλεσμα για έναν απολαυστικό περίπατο από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής.

Για ένα 24ωρο χωρίς αυτοκίνητα, μέσα σε ήχους μουσικής και αναμμένα τα φώτα, ο δήμος Καλαμαριάς εξήγγειλε την πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα.

Μετά την καραντίνα και μέσα από ένα πρίσμα τόνωσης της ανθρώπινης επαφής, της βόλτας κοντά στην παραλία αλλά και της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο δήμος Καλαμαριάς απευθύνει κάλεσμα για έναν απολαυστικό περίπατο από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής.

«Περπατώντας, συναντώντας φίλους, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και χαλαρώνοντας στα τοπικά καφέ, μπαρ και εστιατόρια, δίνουμε μια διαφορετική νότα στο Σαββατοκύριακό μας, ξαναζωντανεύοντας παλιές καλές εποχές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Όπως σημειώνεται, μουσική θα συνοδεύει τη θαλασσινή αύρα της Πλαστήρα όλες τις ώρες της πεζοδρόμησης και το Σάββατο από τις 6.00 μ.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. ο γνωστός dj Γιάννης Μητσοκάπας διαλέγει μουσική για όλους, η οποία θα ακούγεται τόσο κατά μήκος της παραλιακής, όσο και μέσα σε όλα τα καταστήματα της Πλαστήρα.

Παράλληλα με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις σε ελληνικούς ρυθμούς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο 20/6 από τις 6 το απόγευμα σε οριοθετημένα σημεία θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στις 11 το πρωί ,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής παρουσιάζεται το διαδραστικό μουσικό παραμύθι της Σπυριδούλας Μπιρμπίλη με τίτλο ''Της μουσικής το παραμύθι'' που ξεδιπλώνει τα μυστικά και χαιρετίζει θεατρικά την πρωτοβουλία του Δήμου να πεζοδρομήσει τον κεντρικό παραλιακό δρόμο.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21/6 στις 6 το απόγευμα, η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» θα απασχολήσει τα παιδιά με θεατρικό παιχνίδι , οι Παιδικοί Σταθμοί, προτρέπουν τους μικρούς φίλους να υιοθετήσουν την οικολογική μετακίνηση και τους καλούν να έρθουν με τα ποδήλατα και τα πατίνια τους και το 12ου Νηπιαγωγείο θα διασκεδάσει τα παιδιά με δημιουργικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Στις δράσεις του διημέρου συμμετέχει και το Μουσείο Φωτογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς, «Χρήστος Καλεμκερής» , με μια όμορφη παρουσίαση επιλεγμένου ενδεικτικού φωτογραφικού υλικού από το πλούσιο αρχείο του.

Η πιλοτική αυτή πεζοδρόμηση της Πλαστήρα θα γίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου.