Skip to main content

Καλαμαριά: Κόντρα για την ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Εικόνες παράνομες χωματερής με έλατα είδαν το φως της δημοσιότητας αν και είχε αναγγελθεί ανακύκλωση. Τι απαντά ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τις εικόνες από σωρούς χριστουγεννιάτικων ελάτων σε χώρο πίσω από τη Σχολή Δικαστών στον Φοίνικα της Καλαμαριάς, την ώρα που ο δήμος είχε εξαγγείλει πρόγραμμα ανακύκλωσης των δέντρων, κατά την πρακτική και άλλων δήμων.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», με ανάρτησή της στο facebook, δημοσιεύει φωτογραφίες όπου εμφανίζονται σωροί από πεταμένα έλατα σε έναν χώρο που υπάρχουν και άλλα απορρίμματα. Μάλιστα γίνεται λόγος για παράνομη χωματερή, αλλά και για «επικοινωνιακό σόου» του δημάρχου που ουσιαστικά μάζεψε μόνο ορισμένα δέντρα όπως αναφέρεται «για λόγους δημοσίων σχέσεων».

«Ο Δήμαρχος και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας έχουν εγκαταστήσει μια παράνομη χωματερή, όπου αποθέτουν τόνους σκουπιδιών και ογκωδών υλικών αλλά και – μαντέψτε – κομμένα δέντρα, κλαδιά και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που οι Καλαμαριώτες έσπευσαν να συγκεντρώσουν για ανακύκλωση!», αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη.

Η απάντηση του δημάρχου και τα ογκώδη

Σε απάντηση του ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισήμανε ότι τα δέντρα συγκεντρώθηκαν εκεί από όπου θα τα πάρει μέχρι τη Δευτέρα μεγάλο φορτηγό για τον σπαστήρα, ώστε να μην γίνουν  έξι διαφορετικά δρομολόγια.

«Δυστυχώς στον δήμο δεν υπήρχε σταθμός μεταφόρτωσης ογκωδών και επεξεργαζόμαστε δυο επιλογές οικοπέδων για αυτό», τονίζει στην απάντηση του.

Αναφορικά με την επίλυση του θέματος με τα ογκώδη ο κ. Δαρδαμανέλης επισήμανε πως η διοίκηση πιέζει να γίνει το ΦΕΚ με την εφαρμογή χρήσεων γης και να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα ενώ σημείωσε πως «είμαστε σε αναμονή για μια διαδημοτική λύση με γειτονικό δήμο».