Skip to main content

Καλαμαριά: Δυσοσμία από απορριματοφόρα δίπλα σε νεκροταφεία (φωτο)

Έντονη δυσοσμία στον χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων του δήμου, δίπλα στα νεκροταφεία, λόγω των υγρών που στάζουν - Δείτε φωτογραφίες

Δεν έχουν τέλος οι διαμαρτυρίες οι οποίες φτάνουν καθημερινά στην Voria.gr από κατοίκους και επαγγελματίες της Καλαμαριάς για την πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Καθαριότητας. Τόσο ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων, όσο και ως προς την καθαριότητα των κάδων αλλά και των απορριμματοφόρων. Κάτοικος της περιοχής πλησίον των νεκροταφείων απέστειλε διαμαρτυρία μαζί και φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο στάθμευσης, δίπλα από τα κοιμητήρια, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες χρησιμοποιείται για τη στάθμευση απορριμματοφόρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και από το φωτογραφικό υλικό, ο χώρος είναι εξαιρετικά βρόμικος, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν καθαρίζονται μετά το πέρας εργασίας με αποτέλεσμα διασταλάζοντα υγρά από τα οικιακά απορρίμματα να έχουν ποτίσει το χώρο σκορπώντας έντονη δυσοσμία στην περιοχή. “Είναι ντροπιαστική η εικόνα αυτή. Το σημείο το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι απ' όλη την Καλαμαριά λόγω των κοιμητηρίων. Η δυσοσμία είναι έντονη, ενώ υπάρχουν ενδεχομένως και κίνδυνοι από τα διασταλάζοντα υγρά”, σημειώνει επαγγελματίας της περιοχής. Αλλά και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι στο χώρο δεν υπάρχει καν βρύση προκειμένου να πλένονται, έστω μετά το πέρας εργασίας. “Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στις βρύσες που υπάρχουν μέσα στα κοιμητήρια”, αναφέρει ένας εκ των εργαζομένων.

Η Voria.gr μετέφερε τις καταγγελίες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης Στέλιο Ματσαρίδη ο οποίος είπε πως θα επισκεφθεί το σημείο προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Τόνισε, δε, ότι μέσα στις προσεχείς εβδομάδες τα απορριμματοφόρα πρόκειται να φύγουν από το σημείο εκείνο και να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο. “Λόγω κορωνοϊού κάναμε διασπορά των οχημάτων σε τρία σημεία. Από το ένα, το κολυμβητήριο, τα έχουμε ήδη αποσύρει και καθαρίσαμε το χώρο. Το ίδιο θα κάνουμε μέσα στις επόμενες ημέρες και από το χώρο των νεκροταφείων”, δήλωσε ο κ. Ματσαρίδης.

Άλλος κάτοικος της Καλαμαριάς, πρώην δήμαρχος σε άλλο δήμο της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε επίσης χθες στη Voria.gr ότι οι κάδοι είναι ξέχειλοι και βρόμικοι. “Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο χάλι στον τομέα της Καθαριότητας, τόσο ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και ως προς την καθαριότητα σε δρόμους και πλατείες”, επισήμανε.

Ο κ. Ματσαρίδης αναγνωρίζει το πρόβλημα το οποίο είχε αναδείξει και η Voria.gr. Σημείωσε ότι τα δύο αυτοκίνητα τα οποία διαθέτει ο δήμος για το πλύσιμο των περίπου 3.000 κάδων δεν αρκούν καθώς το καθένα μπορεί να πλένει έως 50 με 60 κάδους τη μέρα. “Επιπλέον, το ένα από τα δύο οχήματα είναι χαλασμένο αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εντονότερο” σημειώνει ο αντιδήμαρχος. Τέλος, παρέπεμψε στην επικείμενη αγορά περίπου 900 καινούργιων κάδων οι οποίοι θα δώσουν μια ανάσα στον τομέα της Καθαριότητας.