Skip to main content

Καλαμαριά:Βανδάλισαν το πάρκο Ούλοφ Πάλμε λίγο μετά την ανακαίνισή του

Ξήλωσαν παγκάκι από το ολοκαίνουργιο πάρκο Ούλοφ Πάμε στην Καλαμαριά - Τι λέει στη Voria.gr ο Γιάννης Δαρδαμανέλης για τη φύλαξη του χώρου.

Βανδαλίστηκε λίγες μέρες αφού ανακαινίστηκε το πάρκο Ούλοφ Πάλμε στην Καλαμαριά, καθώς άγνωστοι κατέστρεψαν ένα από τα ολοκαίνουργια παγκάκια εντός του χώρου.

«Κάποιος πήγε είτε να το κλέψει είτε να το καταστρέψει», αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης προσθέτοντας πως ήδη έχει μεταβεί συνεργείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Όπως εξηγεί ο κ. Δαρδαμανέλης, ευτυχώς οι βανδαλισμοί δεν επεκτάθηκαν, καθώς σημειώθηκε ιδιαίτερη κίνηση στο πάρκο από τη μέρα που ανακαινίστηκε και «δεν θα μπορούσε κάποιος σκόπιμα να προκαλέσει φθορές ή να κλέψει αντικείμενα, μιας και ο κόσμος δείχνει να το φροντίζει». Παράλληλα, αναφέρει πως η φθορά εικάζεται ότι προκλήθηκε τα ξημερώματα ή πολύ πρωινές ώρες, δεδομένου ότι δεν την αντιλήφθηκε κανένας επισκέπτης.

Αναφορικά με την φύλαξη του χώρου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φύλακας στο πάρκο, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο από τα πάρκα της Καλαμαριάς. Ωστόσο, όπως αναφέρει, «επειδή είναι καινούργιο και πρέπει να του συμπεριφερθούμε με έναν τρόπο ιδιαίτερο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ένας εργαζόμενος από την Διεύθυνση Πρασίνου ώστε να εκτελεί χρέη φύλακα της πρωινές ώρες και τις υπόλοιπες να το προσέχει ο κόσμος που το επισκέπτεται που ήδη το έχει αγκαλιάσει».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ωστόσο πως αν παρατηρηθούν και άλλες φθορές, θα εξεταστεί μια πιο μόνιμη φύλαξη για περισσότερες ώρες. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι από την πλευρά της διοίκησης έχει γίνει έκκληση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς να το συμπεριλάβει στις τακτικές περιπολίες, πράγμα που ούτως ή άλλως γινόταν όταν ακόμα το πάρκο ήταν εργοτάξιο, καθώς λόγω υψομετρικής διαφοράς, ο χώρος δεν είναι ορατός από το δρόμο με αποτέλεσμα να γίνεται κατά το παρελθόν στέκι παραβατών.

Όσον αφορά την κίνηση στο πάρκο, ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε για ακόμα μια φορά πως λειτουργεί με καλούς ρυθμούς και οι κάτοικοι θα το απολαύσουν ακόμα περισσότερο τώρα με την σταδιακή άρση των μέτρων. Ερωτηθείς για την καθαριότητά του και κατά πόσο οι πολίτες μεριμνούν για τα σκουπίδια, τόνισε ότι λόγω της κίνησης ειδικά το Σαββατοκύριακο, «ήταν λογικό από την πολλή χρήση να γεμίσουν οι κάδοι, ωστόσο ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση ο καθαρισμός του έχει γίνει ήδη».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Καλαμαριά-Kalamaria