Skip to main content

Καστοριά: Υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους διασώστες του ΕΚΑΒ (φωτο)

Το συγκινητικό μήνυμα των διασωστών του ΕΚΑΒ Καστοριάς που μεταφέρουν κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - «Δεν υπάρχουν ωράρια πλέον και δεν μας πειράζει»

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα στη μάχη με τον κορωνοϊό, ωστόσο, παρά τη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση, αρνούνται πεισματικά να το βάλουν κάτω.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα των διασωστών του ΕΚΑΒ Καστοριάς μέσω Facebook, που συγκίνησε τους πολίτες. «Δεν υπάρχουν ωράρια πλέον και δεν μας πειράζει καθόλου. Θα είμαστε δίπλα σας με ασφάλεια όπως απαιτείται σαν επαγγελματίες υγείας», αναφέρουν και στέλνουν για μία ακόμη φορά το μήνυμα-έκκληση «Μένουμε Σπίτι». «Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», επισημαίνουν.

Οι διασώστες από την Καστοριά συνόδευσαν την ανάρτησή τους και με φωτογραφίες από τη διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης χθες βράδυ. Τα τελευταία 24ωρα περίπου 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα διεκομίσθησαν από την Καστοριά στο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Παπανικολάου, κάποια εκ των οποίων νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι σήμερα τα ξημερώματα ένας 89χρονος άνδρας από την Καστοριά έγινε το 29ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα και το 5ο στον νομό της δυτικής Μακεδονίας.